A tavasz szó szerint életre kelti a természetet, ami a rovarokra, ízeltlábúakra is igaz. Senki sem szeretné, hogy a konyháját hangyák sokasága lepje el, így érdemes megelőző intézkedéseket bevezetni, mert pár nap alatt sok kárt okozhatnak az élelmiszerkészletünkben.

Így szabaduljunk meg a hangyáktól, egyszerűen, és a környezetet is kímélve!

Most következzenek az egészség- és környezetbarát hangyariasztó módszerek.

1. Fahéj illóolaj

A hangyák ki nem állhatják a fahéj illatát, az erős olajtól pedig menekülni fognak. Egy fél kiskanál illóolajat oldjunk fel egy pohár vízben, majd keverjük össze, a végén pedig mártsunk bele az oldatba egy vattapamacsot, és kenjük be a hangyajárta helyszíneket, a padlót, a konyhapultot, a sarkakat. Ha rendszeresen alkalmazzuk a módszert, egy idő után megszabadulhatunk a kis szorgosoktól.

2. Borsos forró víz

Lehet kegyetlennek tűnik, de hatásos a forró, őrölt fekete borssal dúsított víz. A keveréket a házfal repedései közé kell beleönteni, ami végez a hangyákkal, és megakadályozza azt is, hogy a túlélők újraépítsék a bolyt.

3. Ecetes víz

Egyenlő arányban keverjünk össze ecetet és vizet, majd tegyünk bele 10 csepp citromfű illóolajat. Az egészet töltsük szórófejes flakonba, és fújjuk be a hangyák által kedvelt területeket.

4. Bórax és cukor

Ha másfél kiskanál bórax port összekeverünk 100 g cukorral, és 2 csésze vízzel, majd kis labdákat készítünk és azokat kihelyezzük a hangyák által kedvelt helyszínekre, akkor pár nap múlva sok elpusztult tetemre számíthatunk.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.