KuriózumÍgy szabadulhatsz meg a negatív gondolatoktól! - Hasznos, de praktikus tanácsok

Így szabadulhatsz meg a negatív gondolatoktól! – Hasznos, de praktikus tanácsok

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Időről-időre mindenkinek vannak negatív gondolatai, azonban ha szinte az egész napodat kitöltik, akkor érdemes foglalkoznod a jelenséggel. Próbálj megbarátkozni a negatív gondolatokkal, azáltal, hogy elfogadod őket, de nem azonosulsz velük.

A negatív gondolatok, ahogy jöttek, úgy mennek is, tudd, hogy nem vagy egyenlő a gondolataiddal!

Ha valamit nem tudsz megváltoztatni, akkor a legrosszabb dolog, amit tehetsz az az ellenállás. Az ellenállás pedig szenvedéshez vezet!

A gondolataink ellen sem harcolhatunk állandóan, de ha elfogadjuk őket, akkor észrevétlenül túl tudunk lépni rajtuk. Ha nem tudjuk irányítani őket, nem kell hibásnak, vagy selejtesnek éreznünk magunkat, csupán annyi a dolgunk, hogy elfogadjuk őket.

A kognitív viselkedésterápia szerint a gondolataink csak gondolatok, és nem mondanak el semmi jelentőset arról, hogy kik is vagyunk valójában.

Fontos, hogy ne harcoljunk egész életünkben a negatív gondolatok ellen, és ne tegyünk úgy, mintha nem léteznének. A negatív gondolatok is az életünk tapasztalati részéhez tartoznak. A nap végén úgyis egy a lényeg: függetlenül attól, hogy mit gondolunk, a legfontosabb az, hogy milyen reakciókat vált ki belőlünk.

A hibákat nem lehet elkerülni, legyünk együttérzőek és megbocsátóak önmagunkkal szemben!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek