Mielőtt megbetegedett volna, a világ legcsúnyább nője egy nagyon szép nő volt. Egy ritka és könyörtelen betegség azonban teljesen átalakította az életét, majd végül a “A világ legcsúnyább nője” címért versenyzett, hogy gyermekeit fel tudja nevelni.

Mary Ann Webster Londonban született, egy nagy és meglehetősen szegény családban, már egészen kicsi korától kénytelen volt dolgozni, később pedig ápolónő lett egy kórházban.

Mielőtt megbetegedett volna, teljesen normális életet élt, akárcsak a nők milliói akkoriban Angliában. Igen vonzó nő volt, aki nagy családról álmodott, és ez az álma valóra is vált. 1903-ban, 29 évesen feleségül ment Thomas Bevanhoz, majd négy gyermekük született.

Egy idő után Marynek súlyos egészségügyi problémái jelentkeztek, erős migrénnel, izom- és ízületi fájdalmakkal küzdött. Az orvosok nem igazán tudták, mi lehet a problémája, és ő sem fektetett különösebb hangsúlyt az egészségére, hiszen gondoskodnia kellett a népes családjáról.

Egyszer csak észrevette, hogy vonásai kezdenek megváltozni, és már nem hasonlít önmagára. Betegsége miatt 32 éves korára nagyon megcsúnyult. Az akromegáliának vagy a gigantizmusnak nevezett betegséggel diagnosztizálták, ezt a hormonális betegséget a szomatotrop hormon túlzott szekréciója okozza. Az akromegáliára jellemző, hogy az arc, az állkapocs, és a szélesebb csontok hirtelen erős növekedésnek indulnak, az ajkak megvastagodnak, a belső szervek elkezdenek nőni, a kezek és a lábak nagyon megnyúlnak.

Miután férje 1914-ben meghalt, Mary lett a családfő, azonban nem volt semmilyen jövedelemforrása. Elfogadott minden munkát, amelyet felajánlottak neki, csak azért, hogy legyen miből ételt vegyen a gyerekeinek. Azonban a külseje miatt sokszor megalázták, csúfolták, és nehezen kapott munkát.

Egyszer azonban Mary meghallotta, hogy meghirdetik a “Legcsúnyább nő a világon” című versenyt, és jelentkezett rá, mivel a nyeremény egy jelentős pénzösszeg volt. A versenyt megnyerte, de boldogságát beárnyékolták azok a negatív cikkek, amelyeket róla írtak a sajtóban.

Országos hírnévre tett szert azáltal, hogy bekerült a sajtóba, így több állást is felajánlottak neki. Egy igencsak fontos üzletember, A. Chapman “furcsaságok kiállításán” mutatta be többek közt Skóciába, Angliába és Írországba.

Mary Ann 59 éves korában hunyt el a betegsége következtében, súlya 78 kilogramm, magassága pedig 1,7 méter volt akkor.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.