KuriózumÍgy küzdhetsz meg az energiavámpírokkal anélkül, hogy kikészítenének!

Így küzdhetsz meg az energiavámpírokkal anélkül, hogy kikészítenének!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az energiavámpírok mások energiája, vitalitása segítségével töltődnek fel. Biztosan neked is van olyan távoli vagy közeli ismerősöd, aki mellett úgy érzed magad, mintha leszívta volna az energiádat, mindig fáradt és reményvesztett leszel a vele való találkozás után.

Ez a személy, bármennyire is furán hangzik, minden bizonnyal egy energiavámpír. Próbálj minél kevesebb időt vele tölteni, vagy vesd be az alábbi praktikákat, hogy meg tudd védeni magad.

Az energiavámpírok két fő csoportba sorolhatóak, a fizikai és nem fizikai személyek.

Fizikai energiavámpírok

Vannak emberek, akik csak úgy tudnak létezni, ha mások energiáját leszívják, úgy hogy az illető közben nem is tud róla. Ezek a személyek legtöbbször mentális és érzelmi problémákkal küzdenek, és csak akkor van elegendő energiájuk az élethez, ha másoktól “szereznek”. Egy ilyen személy azzal a céllal közeledik feléd, hogy a te energiáddal feltöltődjön, lehet ez egy közeli családtag, szomszéd, vagy akár kolléga.

Nem-fizikai energiavámpírok

Ezeket a személyeket, annak ellenére, hogy ott élnek a környezetünkben nagyon nehéz felismerni. Leginkább akkor támadnak, amikor a legsebezhetőbb állapotban vagyunk, lelkileg nagyon rosszul érezzük magunkat. Ilyenkor még egyet rúgnak belénk, így az a kevés energiánk és életkedvünk is elmegy, ami eddig volt.

Ha úgy érezzük, hogy egy energiavámpír kerített hatalmába, szakítsuk meg vele minél hamarabb a kapcsolatot, vagy csökkentsük minimálisra a találkozások számát.

1. Ne próbálj megfelelni minden elvárásnak

Ne rejtsd el az igazi személyiséged csak azért, hogy megfelelj bizonyos embereknek. Ne légy mindig te az áldozat, vállald fel az érzéseid, a személyiséged, légy önmagad, és nyugodtan mond el a véleményedet, ha valami nem tetszik.

2. Ne kommunikálj olyan emberekkel, akik káros hatással vannak rád

Ha egy személy rossz hatással van rád, akár telefonon, akár személyesen beszéltek, akkor nincs amiért többé rá áldozd az energiád. Egyszerűen szakítsd meg vele a kapcsolatot, mert különben az egész életed rámegy.

3. Ne engedd, hogy mások azért hibáztassanak, mert nem felelsz meg a standard elvárásoknak.

Légy önmagad! A legfontosabb, hogy te szeresd, és elfogadd magad olyannak, amilyen vagy, mert különben, ha másoknak akarsz megfelelni csak állandó szenvedés lesz az életed.

4. Ne engedd, hogy mások lábtörlőnek használjanak

Ne hagyd, hogy mások manipuláljanak, és olyan dolgokra vegyenek rá, amelyek teljesen ellentétesek az elveiddel. Állj ki az igazadért.

5. Ne próbáld megőrizni a mérgező kapcsolatot, csak azért, mert megharagszik az illető.

6. Ne tedd ki magad a kockázatnak

Emlékezz csak vissza, milyen rosszul érzed magad mindannyiszor, miután azzal a bizonyos személlyel találkoztál, beszélgettél. Ne tedd ki magad többé ennek a kockázatnak, felelős vagy a testi és lelki egészségedért.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek