KuriózumÍgy fordítsd a hasznodra a karantént - Aknázd ki az egyedüllét pozitív...

Így fordítsd a hasznodra a karantént – Aknázd ki az egyedüllét pozitív hatásait!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Emlékezzünk csak vissza, mire is vágytunk úgy kb. egy fél évvel ezelőtt?

„Bárcsak lenne egy-két szabad hetem, hogy végre kipihenhessem magam és kicsit egyenesbe kerüljek a dolgaimmal…!”

Na most megkaptuk, örülnünk kellene… de nem megy. És nem csak azért, mert a világban nagyon súlyos események zajlanak, hanem azért is, mert egész egyszerűen nem tudunk mit kezdeni a hirtelen jött túl sok szabadidővel.

Nagyon sokan egyszerűen bepánikolnak már csak az egyedüllét hallatán is, mert az emberek többsége nincs szokva azzal, hogy otthon ül és nem csinál semmit. Ez elsőre butaságnak hangzik, mert hát ki ne vágyna arra, hogy egész nap otthon lustálkodjon és csak azt csinálja, amihez kedve van? De ha tényleg a nyakunkba szakad ez az óriási mennyiségű „szabadidő” besokallunk, mert felborul a napi rutinunk, oda lesznek a napi célkitűzéseink és sikerélményeink és egész egyszerűen elveszünk az időben.

Ezért is fontos, hogy nagyon tudatosan kezeljük a karanténban eltöltött időnket, mert ha tudatosan odafigyelünk magunkra, akkor talán még jó dolgok is kisülhetnek az otthonülésből.

Nézzük is mik lehetnek a karanténban töltött napok pozitívumai:

1. Lehetőséged nyílik a saját érdekeid és szükségleteid kielégítésére

Amikor egyedül van az ember sokkal jobban és pontosabban képes érzékelni, hogy mi az, amire vágyik, mi az, amit szeretne. Most végre végig gondolhatod mire van szükséged és mik a jövőbeli terveid.

2. A többiektől külön töltött idő csak megerősíti a társas kapcsolataidat

Gondolj csak bele, mennyire fogtok egymásnak örülni a barátaiddal, mikor ez az egész rémálom véget ér! Sokkal jobban fogjátok majd becsülni egymás társaságát és hálát adtok majd azért, hogy újra együtt nevethettek.

3. Lehetőséged nyílik megszabadulni a stressztől

Az egyedüllét felszabadító is lehet. Lehetőséget kínál arra, hogy végig gondold tényleg érdemes azok miatt az aprócska kis dolgok miatt idegeskedni, amik a normál hétköznapok során kihoznak a sodrodból. Végre megélhetsz egy olyan időszakot is, amikor a hétköznapok terhei odalesznek és lazíthatsz végre.

4. Kicsit szünetet tarthatsz abban, hogy másokat kiszolgálj

Nagyon sok ember egyszerűen képtelen nemet mondani, ezért sokan olyan dolgokat is megcsinálnak, amit amúgy maguktól sosem tennének, csak azért, mert nem tudtak nemet mondani. Végre lehetsz önző és törődhetsz csakis önmagaddal.

5. Kitisztulnak a gondolataid

A mozgalmas hétköznapok nem teszik lehetővé, hogy szabadjára engedhessük a gondolatainkat, hiszen szinte minden pillanatban összeszedettnek kell lennünk ahhoz, hogy ebben a rohanó világban helyt álljunk. Most csendesedj el, és hagyd, hogy a gondolataid rendeződjenek.

6. Segít növelni a koncentráló képességedet

Minél több időt töltesz egyedül, annál inkább képessé válsz a szabad gondolkodásra, mert nincs, aki megzavarjon, nincsenek zavaró külső tényezők és tényleg arra koncentrálhatsz, ami igazán fontos.

7. Egyedül sokkal produktívabb az ember

Most kell kihasználnod az egyedüllét csöndjét, mert végre nem nyaggat folyton valaki a kérdéseivel és nincs, ami kizökkentsen a munkamenetből.

8. Nem kell mások megerősítésére vagy figyelmére várnod

A karantén során végre a magad ura lehetsz, nem kell azon töprengened, hogy vajon ehhez mit szólna a másik? Kísérletezz, próbálj ki új dolgokat és ha balul is sül el valami, tanulhatsz belőle

9. Segít könnyebben függetlenedni

A függetlenedés előbb utóbb mindenki életében komoly fordulópontot okoz. Minél többet vagy egyedül, egy idő után annál inkább el kezded élvezni az egyedüllétet, mert végre teljes mértékben önmagad lehetsz.

10. Sokkal jobban kapcsolatba kerülsz az érzelmeiddel

Az egyedüllét segíthet tisztázni és értelmezni az érzelmeinket. Amíg idáig csak annyit éreztél, hogy valami frusztrál, addig most végre képes leszel szavakba önteni mindazt, ami nem tetszik és zavar.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek