HolotropikumÍgy előzhető meg hatékonyan az időskori elbutulás

Így előzhető meg hatékonyan az időskori elbutulás

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Tudományos kutatások sora igazolta, hogy a rendszeres testmozgás, a dohányzás mellőzése, az egészséges étrend, a mérsékelt alkoholfogyasztás és az egészséges testsúly megőrzése segít az Alzheimer-kór, a szív- és érrendszeri, valamint a cukorbetegség megelőzésében.

demencia_megelozese

A kutatók szerint, már négy kritérium teljesítésekor 60 százalékkal csökken az esélye a demenciára, és 70 százalékkal kisebb lesz a kockázata a cukor- és szívbetegségnek, valamint az agyvérzésnek. Egy 34 éven át tartó vizsgálat kimutatta, hogy az tényezőből a testmozgás a legfontosabb.

Peter Elwood kutatásvezető, a Cardiff Orvosi Egyetem munkatársa hangsúlyozta, a hosszú távú vizsgálat eredményeiből egyértelműen látszik, hogy az egészséges életmóddal sokkal többet tehetünk az egészségünkért, mint bármilyen orvosi kezeléssel vagy speciális megelőző kúrával. A vizsgálatból az is kiderült, hogy nagyon kevés ember hajlandó ennyit megtenni a saját egészsége érdekében, és bár a dohányzók száma az utóbbi időben enyhe csökkenést mutat, azok aránya, akik minden tekintetben egészségesen élnek, nem változott.

A kutatásokból kiderült, hogy mindössze a népesség egy százaléka tartja be mind az öt fenti pontot, és csupán öt százaléka ötből négyet, és ez a szám az elmúlt három évtized alatt nem növekedett. Dr. Doug Brown, az Alzheimer Társaság kutatási és fejlesztési igazgatója megjegyezte, a mostani vizsgálat megerősíti azt a régóta köztudott dolgot, miszerint ami jó a szívnek, az jó az agynak is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek