KuriózumHogyan tegyél szert több pénzre?!

Hogyan tegyél szert több pénzre?!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Tanácsok egy olyan embertől, aki tényleg önerőből lett milliomos, és nem gyorstalpalót tart, csupán megosztja tanácsait a “nagy lé”-hez.

Grant Cardone, aki három toplistákat vezető könyvet is kiadott irígylésre méltó pályafutása során, 7 pontban sűríti tanácsait a felső rétegek felé igyekvők számára.

1. Multi akarsz lenni!

Annyiszor, de annyiszor elmondták már: ha gazdag akarsz lenni, akkor akarj is gazdag lenni! Az első lépés a cél kitűzése. Az úr állítólag éveken keresztül minden nap leírta, hogy “Száz millió dollárom van!”. (eddig egyszerű..)

2. Szemléletváltás

Pénz van bőven. Ember van kevés, aki birtokolni akarja (vagy belőle). ‘Mindent meg kell enni!’, ‘Nem dobunk el semmit!’, ‘A pénz nem a fán terem!’ – a gazdagság nem ennél a felfogásnál kezdődik.

3. Bizonyíts magadnak!

A pénz nem lehet elég motiváció, saját magunk előtt teljesíteni viszont már elégséges hozza. Az idők változnak, és mindenkinek vannak nehéz időszakai (a csúcsgazdagoknak is). A különbség annyi, hogy ők ilyenkor sem adnak alább céljaik elérésében. Ilyenkor teszik igazán magasra a lécet.

4. Ismerd ki a pénzt!

Nem tanulhatsz olyanoktól pénzt “generálni”, akik maguk is nem gazdagok. “A pénz nem boldogít” – ezt egész biztos nem egy gazdag ember találta ki. Tudnod kell, hogy miként gazdagodtak meg, ha te is gazdag akarsz lenni. Mi a motivációjuk? Mi szerint döntenek? Miket olvasnak? Mi érdekli őket? Hogy maradnak nap nap után sikerre éhezek?

5. Az idő kérdése

A gazdag emberek féltik az idejüket, nem fecsérlik. A szegények bagó pénzért dobják el az idejüket, míg a gazdagok féltve őrzik. Nincs időpocsékolás! Nincs olyan, hogy nem hajtunk keményen! Pénz kell, vagy szabadidő? Tévedés azt hinni, hogy a gazdagok nem dolgoznak keményen.

6. Befektetés

A szegény ember az X pénzére autót vásárol. A gazdag ember ugyan azt a pénzt befekteti, majd a tejből vásárol autót. Társas házat vásárolnak, majd a profitból vásárolják meg magán villáikat. Kialakítanak egy egész életen csordogáló bevételi struktúrát, amin keresztül több forrásból is hosszú időn keresztül csordogál fixen a kisebb-nagyobb bevétel.

7. Mesterszóval: diverzifikáció

Vagyis több lábon állás, színes portfólió. Nem egyetlen bevételi forrásra támaszkodnak, hanem több irányba is nyitnak, mert mindig (mindig!) fennáll a veszélye, hogy egyik-másik befektetés nem sikerül, és emiatt nem omolhat meg a rendszer.

Egészen emészthető tanácsok, de az egészen biztos, hogy főleg a Kelet-Európai régióban, a tanrendben, de még a felsőoktatási tanrendben sincs olyan tananyag, mi kifejezetten a pénzügyi kultúráját fejlesztené az egyszerű embereknek. Ez viszont nélkülözhetetlen egy jóléti társadalom kialakítása érdekében, így szükségképpen mi magunk kell alternatív, úm. autodidakta módon képeznünk magunkat, hogy hogyan is kell egészséges pénzügyi ön-menedzsmentet hosszú időn keresztül kialakítani és kontrollálni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek