LélektárHogyan ismerhető fel az energiavámpír?

Hogyan ismerhető fel az energiavámpír?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Látszólag átlagosnak tűnő emberek, akikkel nap, mint nap találkozunk, akár a szomszéd, munkatárs vagy a múltból felbukkanó rég nem látott ismerős. Nincs kiélezett foguk, hátborzongató tekintetük, sem energiaszívó sci-fi készülékük, mégis gyakran áldozatul esünk nekik.

Testünk folyamatos kapcsolatban van a külvilággal, minden pillanatban ez a kapcsolat dinamikusan változik és fizikai, energetikai, biológiai csere történik körülöttünk. Gondolataink, érzéseink és életenergiánk nemcsak a testbe-elmébe zártan léteznek, hanem a testet körülvevő energia térben is jelen vannak.

Normál körülmények között az energia is szabad áramlást mutat a magasabb koncentrációjú terektől a kevésbé energia dús terek fele. Energetikai terünket elsősorban gondolataink és érzéseink határozzák meg, amikkel azonosulunk. A pozitív érzésekkel és gondolatokkal való azonosulás erős energiateret hoz létre, míg a negatív érzések és gondolatok gyengítik ezt a teret.

Az emberi test fizikai és energetikai szempontból is egyensúlyra törekszik. A test, saját önszabályzó mechanizmusai által fenntartja a vérnyomás, vércukor, hormonok szintjét .De erre törekszik a test energetikai része is.

Legtöbbször az energia vámpírok akaratuk ellenére szívják le mások energiáját és tudattalanul teszik ezt kielégítve saját energetikai szükségletüket.

Bernstein használta az “érzelmi vámpír” kifejezést olyan személyekre, akik különböző személyiség zavarokban szenvednek és gyakran érzelmi energiát csapolnak le másoktól.

Ezen személyek boldogtalanok, reménytelenek, gyakran depressziósak, tele vannak félelemmel, szorongással és előítéletekkel. Gyakran stresszes körülmények között dolgoznak és Ők is lehetnek más energia vámpírok áldozatai.

Honnan ismerhetőek fel az energiavámpír

Figyelmen kívül hagyják a személyi szférát. Betolakodnak és valósággal “bebújnak a bőröd alá”.
Egocentrikusak – állandóan magukról beszélnek.
Drámáznak, az élet eseményeket felnagyítják. Bolhából elefántot csinálnak.
Folyamatosan panaszkodnak, állandóan kritizálnak másokat.
Nem veszik figyelembe mások igényeit, nem hallgatnak meg másokat.

Az áldozatok gyakran olyan személyek akik gyengébb akaraterővel rendelkeznek, szugesztibilisek, befolyásolhatók.

Ha egy találkozás után energiahiány, kimerültség, fejfájás, vitalitás csökkenése, pesszimista hangulat kerít hatalmába akkor nagy valószínűséggel áldozatul estél egy energia vámpírnak.

Hogyan védekezz az energiavámpír ellen

Igyekezz minimális időt tölteni velük.Légyél határozott és kategorikus
Maradj nyugodt és ne azonosulj az Ő negatív energiájukkal. Ha befolyásolható vagy és átveszed félelmeiket vagy azonosulsz frusztrációjukkal máris lecsapoltak.
Fókuszálj saját igényeidre Ne próbáld jótanácsokkal ellátni és megváltoztatni Őket, nekik nincs önreflexiójuk.
Kerüld a zárt tereket és a hosszan tartó szemkontaktust velük. Az energia tér ilyen módon könnyebben lemeríthető.
Határozd meg energia teredet, amelyen belül nem engeded az ilyen embereket.
Legyél tudatában pozitív érzéseidnek, gondolataidnak és fókuszálj saját erőforrásaidra.
Egyes pszichológiai terápiák (imaginatív terápia, hipnózis), vagy spirituális gyakorlatok segíthetnek megőrizni érzelmi világod és életenergiád stabilitását.

Ha következő alkalommal egy energia vámpírral találkozol fokhagyma helyett használd a józan eszed és önérvényesítésed, legyél tudatában belső pozitív erőforrásaidnak, végy egy mély levegőt, képzelj magad köré egy fényes védő energiaburkot és egy kedves benső mosollyal tudasd velük ez nem az a nap amikor áldozatul esel nekik.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek