A jelenlegi járványhelyzet miatt sokan viselnek maszkot. Azonban azoknak, akik szemüveget viselnek, a dolog kissé frusztráló lehet, mert a lencsék könnyen bepárásodhatnak, miközben az orrunkon kifújjuk a levegőt.

A maszk viselése problémát jelenthet a szemüvegeseknek, bepárásodott szemüvegben nem lehet tisztán látni, és ez rendkívül bosszantó. Számos tippet találhatunk az interneten, amivel elméletileg megakadályozhatjuk ezt a kellemetlenséget, ezek közül egyesek valóban működnek, mások azonban nem.

Talán az egyik legjobb lehetőség egy párásodás elleni spray beszerzése. Lehet, hogy azt gondolod, ez nem tűnik igazán hatékonynak, de valóban működik. Többféle termék közül is válogathatsz, és kitapasztalhatod, melyik számodra a legmegfelelőbb.

Ha úgy érzed, ez a lehetőség nem neked való, megpróbálkozhatsz azzal is, hogy valamilyen szövetet vagy papírzsebkendőt teszel a maszk belsejébe. Ezt hajtogasd téglalap alakúra, és illeszd a maszknak ahhoz a részéhez, ami a legközelebb van az orrodhoz. Meg kell tapadnia az orrnyergeden, hogy magába tudja szívni a nedvesség egy részét kilégzéskor. Ez nem hangzik túlságosan nagy dolognak, de bizonyos határokon belül működhet.

Egy korábban megjelent tanulmány szerint az is segíthet megelőzni a bepárásodást, ha szappanos vízzel tisztítjuk meg a lencséket. Pusztán annyit kell tennünk, hogy szappanos vízzel megmossuk a szemüvegünket, lerázzuk róla a fölösleges vizet, majd hagyjuk, hogy a levegő megszárítsa, vagy óvatosan meg is törölgethetjük a lencséket.

Ha neked is küzdelmet jelent a maszk viselése a páralecsapódás miatt, ezek a tippek a segítségedre lehetnek. Noha sok más trükköt találhatsz az interneten, ez a három talán a legfontosabb és a legjobban bevált módszer.

Próbáltad már ezeket a módszereket, és ha még nem, most teszel velük egy próbát? Ha szeretnéd látni, hogy működnek a gyakorlatban, nézd meg az alábbi videót.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.