HolotropikumHétköznapi szokások, melyek mérgező hatásúak lehetnek! Az egyik legkárosabb ezek közül a...

Hétköznapi szokások, melyek mérgező hatásúak lehetnek! Az egyik legkárosabb ezek közül a légfrissítő!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Számtalan olyan káros szokásunk van nap, mint nap, melyek során mérgező anyagok jutnak a szervezetünkbe. Ugye, te sem gondoltad volna, hogy mennyire káros lehet a légfrissítő, vagy akár az illatos gyertyák használata?

A szervezetbe bejutó méreganyagok különböző autoimmun betegségek kialakulását idézhetik elő, de okozhatnak alvási problémákat, allergiát és szédülést is. Egy brit orvos, Gene Gresh szerint nap, mint nap különböző toxikus anyagokkal mérgezzük a szervezetünket, úgy, hogy nem is tudunk róla.

Felhívja a figyelmet azokra a rutinos szokásokra, melyek által méreganyagok jutnak a szervezetünkbe, és néhány ötletet ad annak érdekében, hogyan csökkentsük a toxikus anyagok jelenlétét.

1. Vegyszerrel kezelt élelmiszerek fogyasztása

Természetesen nem lehet 100%-ban csak bioélelmiszert fogyasztani, de amennyire csak tudunk, figyeljünk oda, hogy honnan szerezzük be élelmiszereinket. A növényvédőszerek igen káros hatással lehetnek az agyműködésre, az ideg- és hormonrendszerre.

2. Mikróban használt műanyag edények

Az élelmiszerek mikróban történő felmelegítése veszélyesebb lehet, mint gondolnánk. Ha mégis ragaszkodunk a mikróhoz, akkor csak speciális mikróban használható műanyag edényben melegítsük az élelmiszereket. Ha nem megfelelő edényt használunk, a műanyagból könnyen kiolvadnak a mérgező anyagok, és az ételen keresztül a szervezetünkbe jutnak.

3. Műanyag edények használata

Amennyire csak tudjuk, csökkentsük a műanyag edények használatát, hiszen ezek nem csak a mikrohullámú sütőben lehetnek károsak. Az evőeszközök, tányérok, palackok, minél tovább érintkeznek az élelmiszerrel, annál nagyobb eséllyel mérgezik az emberi szervezetet. A műanyagban található BPA- és flatát vegyületek káros hatással vannak az endokrin rendszer működésére. Amit csak lehet cseréljünk le üvegre, fémre, fára, ezek környezetvédelem szempontjából is előnyösebb anyagok.

4. Illatos gyertyák, légfrissítők

A hő hatására felszabaduló illatanyagok befolyással lehetnek a hormonszintre. Ajánlott inkább rendszeres szellőztetés után bio-illóolajat használni.

5. Kozmetikumok

Nagy figyelmet kell fordítanunk a megfelelő kozmetikum kiválasztására, mindig figyelmesen olvassuk el az összetevők listáját. Ha nem biokozmetikumokat használunk, a bőrön keresztül a véráramba kerülve számos toxikus anyagot juttatunk a szervezetünkbe.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek