KuriózumHét éve minden napfelkeltét megfest a rákból kigyógyult nő

Hét éve minden napfelkeltét megfest a rákból kigyógyult nő

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Minden napfelkelte más és más. Nincs két hasonló. Debbie Wagner ezt mindenkinél jobban tudja. Buzgó elszántsággal csaknem 2,200 napfelkeltét nézett végig, amelyeket meg is örökített, festményben. 2005 decembere óta alig hagyott ki napfelkeltét, szinte napi rituálévá vált a föld ébredésének megfestése.

Az 56 éves Debbie Wagner Benningtonban, Kansasban él. Egészséges emberként három gyereket nevelt, imádta a regényeket, bonyolult recepteket főzött, családja pénzügyeiért is ő felelet és mindemellett minden éjjel kilenc órát aludt.

Amikor 2002-ben nem egy, hanem mindjárt két agydaganattal diagnosztizálták, élete örökre megváltozott. Annak ellenére, hogy a tumorok műtéti eltávolítása sikeresen megtörtént, a nő elvesztette jó pár addigi képességét. Wagner képtelen volt végigkövetni egy receptkönyv utasításait, regényt olvasni, könyvelést vezetni, az alvás is nehézkesen ment számára.

Debbie azonban nem adta fel. Hat hónappal a műtét után, a nő aki sosem gondolta volna, hogy valaha művész lesz, nekiállt festeni. A műtét során ajándékot is kapott az élettől, vizuális tudatossága felerősödött, így természetes volt számára a festés. Három éven át festegetett, amíg felötlött benne az ötlet: megörökít minden napfelkeltét.

2005 decemberének egyik reggelén lenyűgözték a napfelkelte csodaszép színei, ellenállhatatlan vágyat érzett a megfestésükre.

Credit – Debbie Wagner

„Annyira üdítő érzés volt, hogy másnak megismételtem, aztán ismét.” – nyilatkozta a nő, aki szerint mostanra már minden megerőltetés nélkül vászonra tudja vinni az aznapi napfelkeltét. Az évek során 2,200 napfelkeltét örökített meg, egy kép megfestése 30-45 percbe telik. A borús napfelkelték kivételével Debbie egyetlen napfelkeltét sem hagyott ki.

Debbie tevékenysége szájról szájra terjedt, így egy Salina-i kiállítóteremben meg is jelentek képei.

„ Úgy gondolom az embereket vonzza a munkám őszintesége és tisztasága. Semmi sem eltervezett, kiszámított, és sosem akartam pénzt csinálni belőle. Ez az én utazásom.” – nyilatkozta a rákból kigyógyult nő.

Debbie Wagner megtalálta élete értelmét, minden napfelkeltében meglátja az élet szépségét, képeivel másoknak is örömöt és boldogságot szerez.

Forrás: MSNBC

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek