KuriózumHatékonyabban tudunk dolgozni, ha munkaszünetben aranyos állatfotókat nézegetünk!

Hatékonyabban tudunk dolgozni, ha munkaszünetben aranyos állatfotókat nézegetünk!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nemrégiben készült egy átfogó kutatás “kawaii” témában, ami japánul annyit jelent, hogy “aranyos”. A Hirosimai Egyetem pszichológusai által közzétett tanulmányban hihetetlenül érdekes eredményeket mutatnak be. Valójában arra derült fény, hogy azok, akik a munkaidőt cuki állatfotók-, vagy videók nézegetésével szakítják meg, sokkal hatékonyabban tudnak dolgozni.

Nézzük, milyen hatással vannak az aranyos állatok a személyiségünkre!

Nem csupán a gondoskodási ösztönt ébresztik fel!

Az állatok szívmelengető képei nagyon sok pozitív érzést kelthetnek, mosolyt csalnak az arcunkra, felvidítanak, előhozhatják a szülői ösztönt, sőt arra motiválhatnak, hogy vigyázzunk valakire, aki tehetetlen. A tanulmány alapján azonban kiderült, hogy ennél sokkal többről van szó: az aranyos állatok valóban befolyásolják képességeinket és viselkedésünket a munka során, így sokkal produktívabbak leszünk.

Gyengédséget, gondoskodást idéznek elő

Egy aranyos cica, vagy kutya képei az emberek nagyrészéből azt a reakciót váltotta ki, hogy nagyobb gyengédséggel és odafigyeléssel teljesítsenek. A kutatók szerint az aranyos dolgok olyan érzéseket generálnak, amelyek hatására sokkal körültekintőbben viselkednek az emberek. Ez a módszer például a vezető pozícióban lévő emberek esetében is hatékonyan alkalmazható.

Segít a részletekre koncentrálni

A kísérlet során az is bebizonyosodott, hogy az “aranyosság” hosszútávon segít abban, hogy jobban tudjunk figyelni a részletekre, és növeli a koncentrációs képességet is. Az aranyos állatképek nézegetése után sokkal jobban tudunk összpontosítani a munkánkra.

A titok a “babaszerű” vonásokban rejlik

Kiderült, hogy a felnőtt egyedek nem váltottak ki ugyanolyan reakciót, mint a kis állatok, hiszen mindannyian tudjuk, hogy az “aranyos” jelző csak a bébi élőlényekhez társul. A kölyök kutyáktól és cicáktól minden embernél kiakad a cukiságfaktor.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek