KuriózumHatékony stresszűző módszer kimerült, leharcolt édesanyák számára!

Hatékony stresszűző módszer kimerült, leharcolt édesanyák számára!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Mental Health Organization által 2018-ban készült felméréséből kiderül, hogy az édesanyák közel 70 százaléka a gyereknevelés során az elmúlt évben legalább egy alkalommal rendkívül stresszes időszakot élt át.

Hatékony stresszűző módszer kimerült, leharcolt édesanyák számára!

A stresszel leginkább az a baj, hogy ha sok ideig állandósul, akkor láncreakció indul be a szervezetbe, és különböző betegségek alakulhatnak ki.  Ezért kell mindent bevetni, hogy csökkenjen az édesanyákra nehezedő feszültség, stressz!

Lássuk az 5 leghatékonyabb módszert!

1. Meditálj!

Ha úgy érzed, hogy tele van a fejed millió gondolattal, akkor keress egy csendes helyet, főként mikor a gyerekek alszanak, és pár percig meditálj. Lélegezz mélyeket, szabadulj meg a negatív gondolataidtól, ami önmagában már megnyugvást eredményez. Sok anyuka reggel, meditációval indítja a napot, így jobban fog telni az egész napja, energikusabb, vidámabb lesz.

Ezt már olvastad? Harvard-i professzor: ez történik az emberi aggyal és testtel meditáció közben!

2. Nevess sokat!

A nevetés elűzi a stresszt, mivel serkenti a boldogsághormonok termelődését. Törekedj arra, hogy a humor része legyen az életednek, így könnyedén mentesülhetsz a stressztől.

3. Öleld át a gyerekeidet

Az ölelés tudományosan bizonyított, hogy boldogságot okoz, ezért kapd el a gyerkőceidet, és alaposan ölelgesd meg őket, így egyből jobb kedvre derülsz, sőt még a kapcsolatotok is erősödni fog.

Ezt már olvastad? Miért lenne szükségünk minden nap egy jó ÖLELÉSRE? – Itt vannak a tudományos magyarázatok!

4. Mozogj!

A sport, az aktív életmód eltereli a figyelmed a stresszről, a gondokról, ezért pattanj kerékpárra és tekerj egy jót, vagy menj el úszni. Sok nőnek segít a jóga, ezért az is érdemes lenne kipróbálni.

5. Tedd hangulatosabbá a lakásodat, kertedet

Rendezd át a lakásodat, vegyél egy új szőnyeget, függönyt, engedd, hogy a nap beáramoljon a szobákba, hallgasd a kedvenc dalaidat, és ha lehetőséged van, ültess a kertedbe virágokat, zöldségeket, mert ezek feldobják a napot, még ha fárasztó is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek