Szeretnéd, ha lelked lecsendesedne, és nyugodtabban élhetnéd az életed? A lelki béke megtalálása, és fenntartása a kulcs a nyugodt élethez. Tenned kell azért, hogy egy saját magad számára szerethető életed legyen!

Meditálj, jógázz, relaxálj, hallgass zenét, tégy bármit, ami segít kilépni a mókuskerékből, tested és lelked megnyugvását szolgálja. A zenehallgatás az egyik legjobb megoldás az ellazulásra, ilyenkor ugyanis, ha a megfelelő melódiát választod, dopamin szabadul fel a szervezetedben.

Állíts össze egy playlist-et, és, hallgasd rendszeresen azokat a zenéket, amelyek jó hatással vannak az életedre, és segítenek megszabadulni a stressztől, szorongástól.

Egy érdekes kutatást végeztek a zenével kapcsolatban a brit Mindlab International kutatói, melyben arra a kérdésre keresték a választ, hogy milyen zene képes a legmélyebb relaxációs állapot előidézésére. Zenehallgatás közben a résztvevők bonyolult rejtvény feladatokat kellett megoldjanak, így eléggé stresszes állapotban voltak. Közbe pedig különböző zeneszámokat hallgattak, mialatt a kutatók a pulzusukat, légzésüket, agyi aktivitásukat és vérnyomásukat tesztelték.

Az egyik zeneszám 65 százalékos mértékű csökkenést eredményezett a résztvevők általános szorongásos állapotában, és 35 százalékkal csökkentek a nyugalmi élettani funkcióik. Ezt a speciális zenét direkt úgy tervezték, hogy előidézze a nagyon ellazult állapotot. A ritmusok, és a mély hangok megfelelő elrendezése által ugyanis csökken a stresszhormon szintje, a vérnyomás, a pulzus is. A basszus hiánya pedig kifejezetten előnyös az idegrendszer számára.

Az alábbi számot hallgasd meg minden nap, és meglátod nem csak a közérzeted, de az egész életed megváltozik.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.