HolotropikumHa nem tudsz jól aludni, próbáld ki ezt a 4 gyakorlatot! Minden...

Ha nem tudsz jól aludni, próbáld ki ezt a 4 gyakorlatot! Minden problémád megoldódik!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem feltétlenül az altatók jelentik a megoldást az alvási nehézségekre, hiszen, mint tudjuk, hosszútávon ezek nem hatnak, és függőséget okoznak. Inkább keresd meg a probléma gyökerét, és próbáld megoldani.

Nagyon jó hatással lehetnek az alábbi fizikai gyakorlatok is az alvási problémák esetén!

1. gyakorlat

Ez a pozíció felszabadítja a teljes gerincoszlopot, és a lábak alsó részét, szabályozza a bélműködést. Érdemes inkább reggel végezni ezt az igen kellemes és hasznos gyakorlatot.

Feküdj hanyatt egy nem túl puha felületen, a legjobb, ha a földön egy jógamatracon végzed a gyakorlatot, majd húzd magadhoz, és öleld át a térdeid. Tartsd így 1-2 másodpercig, majd engedd el, és nyújtsd ki. 8-10 alkalommal ismételd meg, közben lélegezz a ritmusnak megfelelően.

Belégzéskor felhúzod a lábakat, kilégzéskor elengeded.

2. gyakorlat

Feküdj a hátadra, támaszd meg a lábaid egyenesen tartva a falnak, tárd szét magad mellett minél szélesebben a karjaid, és lélegezz mélyeket. Ha kényelmetlen, a derekadat megtámaszthatod egy párnával. 1-2 percig maradj ebben a pozícióban, majd engedd le a lábaid.

3. gyakorlat

Feküdj a hátadra, kisebb feltekert törölközőket tegyél a lábad és a derekad alá. Az egyenesen kinyújtott lábadat tárd kis terpeszbe, majd csukd össze, és ismét nyisd szét. Közben a fejed mozgasd egyik oldalról a másikra. A karjaidat tárd szét, a vállaid tartsd lent a földön, ne mozogj törzsből. Egy percig végezd a gyakorlatot.

4. gyakorlat

Feküdj hátra, tegyél a derekad és a lábad alá egy feltekert törölközőt, a karjaidat tárd szét. Ehhez a gyakorlathoz lehetőleg egy olyan időszakot válassz, amikor nem zavar senki. Lefekvés előtt a leghatékonyabb. Lélegezz be mélyet a lábujjadtól indulva egészen a fejtetőig, majd fújd ki visszafelé a fejtetőtől a lábujjakig a talpon keresztül a levegőt. Közben próbálj csak a lélegzetedre koncentrálni, felejtsd el a hétköznapi gondokat.

Hússzor ismételd meg ezt a gyakorlatot, és utána már aludhatsz is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek