HolotropikumHa ez a vércsoportod, nagyobb az esélyed arra, hogy meghalj!

Ha ez a vércsoportod, nagyobb az esélyed arra, hogy meghalj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amennyiben súlyosan megsérülsz, és a vércsoportod nullás (0), akkor nagyobb az esélyed arra, hogy meghalj. Egy tanulmány szerint a 0 vércsoport véralvadása lassabban megy végbe, ez pedig sok vérvesztéshez vezethet.

Ha ez a vércsoportod, nagyobb az esélyed arra, hogy meghalj!

A vércsoportokat a vörösvértesteken található antigének határozzák meg. A 0-as vércsoporton kívül az A, AB és a B vércsoportok vannak. Fontos tudni, hogy az O-ás csoport a leggyakoribb vércsoport.

Egy japán kutatás szerint a 0-ás vércsoportú személyeknél 28 százalékkal nagyobb a mortalitás veszélye, míg a többi vércsoportnak 11 százalék köré tehető az elhalálozási ráta.

Dr. Wataru Takayama, a Tokyo Medical and Dental University Hospital munkatársa szerint egy nemrég elvégzett kutatás szerint a 0-ás vércsoportú személyek nagyobb eséllyel vérezhetnek el egy súlyos baleset, sérülés következtében, mint a más vércsoportú személyek.

Az orvos azt is kiemeli, hogy vérátömlesztés során is sokkal nagyobb a rizikófaktor a 0-ás vércsoportúak esetében. Mindezen esetekről 2013. és 2016. között készült felmérés Japánban, a tanulmány pedig a Critical Care szaklapban látott napvilágot.

Azonban a Harvard Egyetem professzorai szerint az A, B és AB-vércsoportúak sem lehetnek olyan nyugodtak, hiszen esetükben a koronaér betegségek esélye jóval gyakoribb a 0-ás vércsoportú személyekhez képest.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek