Fényből és sötétségből állsz, és fontos, hogy fenntartsd e két erő közti egyensúlyt. Mindannyian arra törekszünk, hogy egyensúlyt találjunk az életben, de az emberek többsége nem jár sikerrel.

Az egyensúly hiánya oda vezethet, hogy túl negatív, vagy éppen fordítva, túl pozitív hozzáállással tévelyegsz a világban. Így elveszthetsz mindent, amid van, és letérhetsz a helyes útról. Ahhoz, hogy rátalálj az egyensúlyra, fel kell készülnöd rá, hogy átvészeld a nehéz időszakokat, és meg kell tanulnod folyamatosan előrelépni, bármekkora fájdalomban legyen is részed. Ez a feladat néha lehetetlennek tűnhet.

Ez a világ tele van nem csak fénnyel, de sötétséggel is. Képesnek kell lenned arra, hogy elfogadd mindkettőt, és ezáltal képes leszel örülni mindannak, ami azzá tesz téged, aki vagy.

Nem szabad táplálnod a benned lévő sötétséget, de azt sem teheted meg, hogy figyelmen kívül hagyod azt, és megpróbálsz tudomást sem venni róla. A személyiség komplex és kiábrándító részeinek felismerése lehetővé teszi, hogy a lehető legnagyobb mértékben megközelítsd a belső egyensúlyt. El sem tudod képzelni, mennyire közel kerülhetsz ehhez a célhoz.

Íme, néhány jel, ami arra utal, hogy talán már sikerült is rátalálnod az egyensúlyra. Ezeknek a jeleknek a hiánya pedig valószínűleg azt jelzi, hogy még hosszú út áll előtted. Ne feledd, hogy minden akadály okkal kerül az utadba.

1. Tisztában vagy a hiányosságaiddal

Nem vagy a hiányosságaid megszállottja. Megtanultad elfogadni őket, bár egészen biztosan nem ezek tesznek boldoggá, de ezeknek köszönhetően vagy az, aki vagy.

Az egyensúly azt jelenti, hogy a jót és a rosszat egyaránt el tudod fogadni. Vannak olyan tulajdonságok, amiken dolgozhatsz, de vannak a személyiségednek olyan részei is, amelyeken nem tudsz változtatni. Ezeket csak elfogadni tudod.

2. Szerény ember vagy, de nem vagy mások „felmosórongya”

Nem engeded, hogy mások kigúnyoljanak, de ugyanakkor szerény, visszafogott ember maradsz. Hálás vagy mindazért, amid van, és amit kaptál az élettől, megtartod a belső énedet, és nem hagyod, hogy mások megváltoztassanak.

Az egyensúlynak köszönhetően értékeled a saját személyiségedet, és minden tőled telhető erőfeszítést megteszel nemcsak önmagad, de mások érdekében is, viszont nem hagyod, hogy mások szabják meg neked, mit tegyél.

3. Törődsz az érzéseiddel

Kiegyensúlyozott emberként képes vagy kontrollálni magadat, tudod, mikor és hogyan kell kifejezned az érzéseidet, de azt is tudod, hogy vannak olyan pillanatok, amikor inkább meg kell tartanod ezeket az érzéseket magadnak.

A kiegyensúlyozott emberek nem blokkolják a fontos dolgokat önmagukban, nem hagyják, hogy ezek gátat képezzenek. Mindent kimondanak, amit csak kell, és nem fogják vissza magukat, amikor eljön a megfelelő pillanat, hogy megosszák az érzéseiket.

4. Már nem viselsz álarcot

Már nem viselsz álarcot, ami korábban lehetővé tette, hogy elrejtőzz a világ elől. Nem lennél képes megtalálni a belső egyensúlyt, ha úgy tennél, mintha olyan ember lennél, aki valójában nem vagy. Csak egy igazán hiteles ember tapasztalhatja meg az igazi belső egyensúlyt.

Ehhez meg kell szabadulnod minden álarctól, és meg kell nyílnod a világ felé. Az egyik legfontosabb dolog, hogy őszinte légy önmagaddal. Természetesen az igazi őszinteséget nagyon nehéz elérni, de megéri.

5. Hiszel önmagadban

Képes vagy hinni magadban, olyan szinten, ami a legtöbb ember számára képtelenségnek tűnik, tudod, ki vagy, és merre tartasz, tudod, hogy mindent elérhetsz, amit szeretnél, és még akkor is hiszel magadban, amikor úgy tűnik, az egész világ ellened fordult.

6. Képes vagy tanulni a hibáidból és az átélt kudarcokból

Megjegyzed az összes fontos leckét. Igen, számos hibát követtél el és sok kudarcban volt részed, de nem engedted, hogy mindez űrt hagyjon a lelkedben. Nem vagy már ugyanaz az ember, aki voltál, mert folyamatos növekedésben vagy.

7. Nem hagyod, hogy a múlt befolyásoljon

Nem hagyod, hogy a múltad határozza meg a jelenedet. Tudod, hogy a hibák, amiket elkövettél, nem határozzák meg, ki vagy most, ebben a pillanatban. Végre megtanultad elengedni azokat a dolgokat, amelyeken nem tudsz változtatni.

Az elengedés képessége nagyon fontos része az egyensúly elérésének. Ez a két dolog mindig kéz a kézben jár. Nem élhetsz úgy, hogy a múlt összes terhét folyton a válladon cipeled, mert ezeknek a hibáknak és kudarcoknak a terhe folyton visszahúzna.

8. Nem vársz tökéletességet sem önmagadtól, sem másoktól

Nem törekszel arra, hogy tökéletes légy, és másoktól sem várod ezt, hiszen tudod, hogy a tökéletesség nem létezik. Pontosan úgy élsz, ahogy szeretnél, és ezen soha nem is fogsz változtatni.

9. Keresed a békét, de nem erőlteted rá azt másokra

Egyike vagy azoknak az embereknek, akik keresik a békét, de nem akarják azt erőszakkal ráerőltetni másokra. Néha egyszerűen lehetetlen elérni a békét, és ezzel tisztában kell lennünk. Időnként olyan nehéz időket kell megélnünk, amelyeket csak úgy vészelhetünk át, ha megteszünk minden tőlünk telhetőt.

Türelmes vagy, és tudod, hogy minden, aminek meg kell történnie, meg is fog történni. Nem félsz elfogadni a dolgokat, úgy, ahogy azok a valóságban vannak.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.