KuriózumHa egy jobb élet reményében külföldre költözöl, a kihívások, kudarcok és az...

Ha egy jobb élet reményében külföldre költözöl, a kihívások, kudarcok és az elért eredmények megváltoztatnak, más emberré tesznek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha egy jobb élet reményében külföldre költözöl, az számos kihívást, bizonytalanságot, kellemes és kellemetlen élményeket, tapasztalatokat hoz magával, függetlenül attól, milyen országot választasz.

Russell V. J. Ward, író, blogger, aki 2003-ban költözött el hazájából, a The Huffington Postnak mesélt arról, hogy változtatta meg őt a külföldi élet.

„Az elmúlt 12 évben több országban is éltem és még többet látogattam meg. Új kultúrákkal és hagyományokkal ismerkedtem meg, sok bizonytalansággal és szorongással kellett szembenéznem, érdekes emberekkel találkoztam, és életre szóló barátságokat kötöttem. Megpróbáltam minél teljesebb életet élni. A külföldi élet a legkielégítőbb és legnagyobb kihívást jelentő élmény, amiben bárkinek része lehet.” – mondja.

Ha külföldön próbálsz élni, számos kihívással és kudarccal kell szembenézned, de ugyanakkor meglesznek a pozitív eredményeid is, és ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy más emberré válj, mint aki egykor, a szülőföldeden voltál. A világ megnyílik előtted, és már nem lesz olyan könnyű feladnod mindezt azért, ami otthon vár rád.

1. Már nem leszel ugyanaz az ember

Amikor úgy döntesz, külföldre költözöl, nem egyszerűen lakcímet és munkahelyet változtatsz. A külföldi élet sok akadályt, érzelmet, kihívást és kudarcot hoz magával, és ezek mind olyan hatással vannak a személyiségedre, amit azelőtt elképzelni is nehezen tudtál volna.

„Lehet, hogy nem veszed észre azonnal, de egy napon másképp látod majd a dolgokat és önmagadat is. Növekedsz, fejlődsz, és továbblépsz. Vannak jó és rossz sebhelyek, de az biztos, hogy semmi nem lesz már a régi. Azok a dolgok, amik valaha fontosak voltak a számodra, hirtelen veszítenek a jelentőségükből. És azok a dolgok, amik korábban értéktelennek, jelentéktelennek tűntek, hirtelen fontosak lesznek a számodra. A barátságok felbecsülhetetlen értékűvé válnak. A család homályos fogalommá válik, és már semmit nem veszel készpénznek. Megérted, hogy a tárgyak, az anyagi javak nem jelentenek boldogságot. Sőt, kezded teljesen újragondolni a siker jelentését.” – mondja Russel Ward.

2. Többé már nem tudsz hazaköltözni

Tulajdonképpen lesz rá lehetőséged, de már nem lenne ugyanolyan az otthoni életed. Azok az emberek, akiket otthagytál, megváltoznak, te is más emberré válsz, és idővel eltávolodtok egymástól. Amíg te újabb és újabb kalandokat éltél át, otthon továbbra is változatlanul folyt az élet.

Az emberek továbbra is jártak dolgozni, vásárolni vagy nyaralni, megünnepelték a születésnapokat, összeházasodtak, munkahelyet váltottak, elköltöztek. Lehet, hogy úgy tűnik, otthon semmi nem változott, de az igazság az, hogy az élet nélküled is ment tovább. Ez egy hatalmas ár, amit mindenképpen meg kell fizetned, ha külföldre költözöl. Egy ponton rájössz, hogy már akkor sem lennél képes hazaköltözni, ha akarnál.

3. A világod sokkal nagyobb lett

Az új élményekkel és tapasztalatokkal, amiket egy másik országban szereztél, kiszélesedik előtted a horizont, tágasabb lesz a világ. Folyamatosan új élményeket keresel, és már nem éred be kevesebbel. Most már örökké a felfedezés, a kalandozás rabja leszel, és nincs többé visszaút.

Mindig is tudtad, hogy tágas a világ, de csak akkor jöttél rá, mennyire hatalmas és csodálatos is valójában, amikor eljutottál a legmesszibb sarkába is. Ha ezt egyszer megtapasztaltad, és rácsodálkoztál a világ hihetetlen összetettségére és nagyságára, soha többé nem tudsz majd lemondani erről.

4. Minden lehetségesnek tűnik

A szülőföld elhagyása volt a legnehezebb lépés, de ha ezt megtetted, már semmi nem tűnik lehetetlennek. Új helyekre utazol, nyelveket tanulsz, más kultúrákat ismersz meg, és különleges ételeket készítesz.

Megérted a helyi szokásokat és hagyományokat, nyitottabb leszel a lehetőségekre, könnyebben ismerkedsz idegenekkel, és végleg búcsút mondasz az otthoni kényelmes életnek. Bebizonyítottad, hogy képes vagy külföldön is túlélni. Volt bátorságod követni az álmodat. Igen, kinyitottad Pandora szelencéjét, és most képtelen vagy becsukni azt, de boldogabb és elégedettebb vagy, mint azelőtt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek