KuriózumHa egy férfi rendelkezik a következő 5 személyiségjeggyel, menekülj ebből a kapcsolatból

Ha egy férfi rendelkezik a következő 5 személyiségjeggyel, menekülj ebből a kapcsolatból

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amikor először randevúzni kezdesz valakivel, az ismerkedés első szakaszában a románc tüze még olyan erősen ragyog, hogy könnyen elkerülhetik a figyelmedet bizonyos figyelmeztető jelek a másik jellemében, amik másoknak egyértelműek, sőt, az is lehet, hogy szándékosan szemet hunysz ezek felett, ha a dolgok egyébként jól alakulnak.

Pedig rendkívül fontos, hogy felismerd egy mérgező, érzelmileg bántalmazó ember személyiségjegyeit, még mielőtt túlságosan belebonyolódnátok a kapcsolatba, mert ez sok fájdalomtól kímélhet meg.

Ha felismered a következő 5 személyiségjegyet potenciális partneredben, jobban teszed, ha menekülsz, még mielőtt belekerülnél egy érzelmileg bántalmazó kapcsolatba.

1. Egocentrikus, önző viselkedés

Az ilyen ember egyetlen szóval összefoglalva nárcisztikus. A nárcizmus lényege, hogy az illető saját személyiségét mások rovására, mindenek fölé helyezve imádja, érdeklődése központi tárgyaként kezeli.

Kívülről nézve úgy látszik, hogy a nárcisztikus személy nagyra tartja magát, holott gyakran éppen az ellenkezője, az alacsony önbecsülés az igaz. A nárcisztikus ember számára az embertársakkal való összehasonlítás során születik meg az én értéke.

Bár a nárcizmusnak is van egy spektruma, bárhová is tartozzon ezen belül a férfi, akivel randizol, jobb, ha nem mész bele ebbe a kapcsolatba.

2. Gyanúsan karizmatikus

A karizmája egy másik része annak az álcának, amit felvesz, hogy elrejtse, ki is ő valójában, és pontosan azt mondja, amiről tudja, hogy a nők hallani szeretnék. Kifejezetten jó abban, hogy megtalálja a megfelelő szavakat, és elérje, hogy beleszeress, még mielőtt esélyed lenne látni a valódi személyiségét. A sármját és a kisugárzását a maga javára fordítja, mindezt annak érdekében, hogy téged az irányítása alá vonjon.

3. Apatikus, érdektelen

Az első néhány randin, amikor még csak ismerkedtek, lehet, hogy udvariasan érdeklődik, hogy többet tudjon meg rólad. Lehet, hogy a hobbidról, az életedről kérdez, és úgy tűnik, szeretne mélyebben megismerni.

Ha azonban idővel jelentősen csökken az érdeklődése irántad, és már szinte egyáltalán nem érdekli, hogy telt a napod, vagy mire lenne szükséged, akkor idővel valószínűleg inkább csak energiát fog elvonni tőled, de nem sokat ad majd cserébe a kapcsolatotokban.

4. Lealacsonyítóan bánik veled

Elég okos ahhoz, hogy tudja, ha nyíltan sértegetne téged, akkor azonnal faképnél hagynád, de előfordulhat, hogy alattomos módon kritizál és lealacsonyít, mert ezzel próbál irányítani és megszerezni a hatalmat feletted.

Figyelj oda a következő gyakori viselkedésformákra:

• Olyan beceneveket ad neked, amelyek negatívan utalnak a megjelenésedre vagy az intelligenciádra.
• Szidalmazza, sértegeti vagy semmibe veszi a családtagjaidat és a barátaidat.
• Tiszteletlenül bánik veled, például olyan dolgokat enged meg magának veled szemben, amikről egyértelműen kijelentetted, hogy nem szereted.

Bár ezek a dolgok apróságnak tűnhetnek, ez a bántalmazó fél módszere, hogy fokozatosan, lépésről lépésre lerombolja az önbecsülésedet, és manipuláljon téged. Ne engedd, hogy normalizálja ezt az elfogadhatatlan viselkedést, és lépj ki még idejében a kapcsolatból.

5. Érzelmi manipuláció

Az angol szakirodalomban gaslighting néven ismert fogalom az érzelmi manipuláció egy formája, ami azt jelenti, hogy valaki kétségeket próbál elültetni a másik személyben, hogy megkérdőjelezze saját emlékezetét, észlelését és józanságát. A folyamatos vádaskodás, tagadás, félrevezetés, ellentmondás és hazugság használatával a gaslighting destabilizálja az áldozatot és hitelteleníti a világképét.

Lényegében ez a bántalmazó emberek kedvenc stratégiája, mert ezzel könnyen az uralmuk alá hajthatják a másik felet.

Ha egy férfi a manipulatív technikák bármelyikét alkalmazza, akkor jobban teszed, ha nem gondolsz rá potenciális partnerként. Tulajdonképpen, ha a felsorolt 5 viselkedés bármelyikét felismered a férfiban, akivel randizni kezdtél, a legjobb, ha menekülsz, és nem is nézel vissza.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek