HolotropikumGyógyulást ígér a szuperméz

Gyógyulást ígér a szuperméz

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A „Surgihoney” névre hallgató szupermézet tesztelték sebgyógyulás, csúnya fertőzések esetében csecsemőkön, kismamákon, rákos betegeken és időseken egy éven át. Kiderült, hogy felgyorsítja a sebek gyógyulását, még azokét is, amiket Methycilin érzékeny Staphylococcus aureus (MRSA) fertőzött meg.

mez

A vezető mikrobiológus, dr. Matthew Dryden elmondta, hogy Afganisztánból hazatérő katonákon, aknés és kemoterápiában részesülő betegek bőrén is segített a szer.

Évezredek óta kihasználják a méz jótékony hatásait, azonban manapság sajnos úgy tűnik, hogy elfelejtettük. Nagyon ritkán kerül az asztalra és a gyógyászat még ritkábban használja.

A 10 grammos zacskóban tárolt szuperméz elpusztítja a baktériumokat, élősködőket, gombákat és serkenti a sebgyógyulást. Nincs még egy olyan készítmény, ami a baktériumölő képessége mellett a szövetek regenerálódását is segítené. Képes a szövetek roncsolása nélkül elpusztítani a kórokozókat.

A „Surgihoney” kifejlesztője Ian Staples. Ugyan még nincs forgalomban, de az Egyesült Királyság illetékes hivatala engedélyezte a forgalmazását.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek