HolotropikumGyakran bizsereg, zsibbad a lábad, kezed? Ez az 5 betegség állhat a...

Gyakran bizsereg, zsibbad a lábad, kezed? Ez az 5 betegség állhat a háttérben!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha sokáig mozdulatlanul tartjuk valamelyik végtagunkat, netán nyomás is helyeződik rá, akkor pár perc után, amikor megmozdulunk, zsibbadó, apró, több millió szúró érzést érezhetünk, ami egyszerre érdekes, kellemetlen és ijesztő.

Azonban, ha valakinél gyakran előfordulnak zsibbadásos tünetek, mindenképp forduljon orvoshoz, mert nagy lehet az esélye annak, hogy a következő 5 betegség egyikében szenvedjen!

1. Osteochondrosis

A gerincoszlop kopásos sérülései, eltérései miatt kialakuló zsibbadás egy fontos tünet, amelyet komolyan kell venni, és minél előbb szakemberhez kell fordulni. A gerinckopás okozta tünetek között megtalálható a fejfájás is.

2. Szklerózis multiplex

Ez a betegség az idegsejtvégződések meszesedését okozza, amivel csökkenti az érzékelés minőségét, és gyakran zsibbadásos tüneteket vált ki.

3. Cukorbetegség

A súlyos cukorbetegség is károsíthatja az idegsejtvégződéseket, valamint a vérereket, ami zsibbadást, bizsergő érzést válthat ki a végtagokban.

4. Cervicobrachialgia: nyaki-, alkari kisugárzások

Ez a mozgásszervi rendellenesség gyulladásokat okozhat a vállakban, alkarban, a nyakban, amelynek egyik tünete a zsibbadó érzés.

5. Agyvérzés

Ha hirtelen valaki úgy érzi, hogy elzsibbad a testének egyik oldala, szédülni kezd, zavarttá válik a beszéde, nehezen tud mozogni és látászavarok alakulhatnak ki, akkor azonnal mentőt kell hívni, mert nagy az esélye annak, hogy az illető agyvérzést kapott.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek