HolotropikumGondolataink a legerősebb teremtő erővel rendelkeznek az Univerzumban - állítja egy neves...

Gondolataink a legerősebb teremtő erővel rendelkeznek az Univerzumban – állítja egy neves román neurológus!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az emberi gondolat a legerősebb energiával rendelkező produktum az Univerzumban – állítja egy neves román neurológus!

A 79 éves Dumitru Constantin Dulcan Románia egyik legnevesebb neuropszhichiátere, egy 2015-ös interjúban beszélt a gondolat teremtő erejéről. Az “Anyag intelligenciája” című könyvében kifejti, hogy miként valósítható meg a gondolatok erejének segítségével a harmonikus, kiegyensúlyozott lelki élet.

Most részleteket közlünk az említett interjúból.

A könyvében kifejti, hogy létezik a látható, megfogható, konkrét világon túl egy olyan energiamező, amely intelligens formát ölt, ahol minden ragyogó fényben pompázik. Más szóval ez azt jelenti, hogy nem vagyunk egyedül az Univerzumban, hogy Isten valóban létezik. Ez mennyiben befolyásolta az ön életét?

Mikor rájöttem arra, hogy mi, emberek képesek vagyunk a saját valóságunkat megteremteni, akkor megváltozott a látásmódom ezzel kapcsolatban. A kvantumfizikai kutatásokból tudjuk, hogy az agyunkban megjelenő gondolatoknak szó szerint teremtő energiáik vannak, tehát valódi anyagot tudunk produkálni pusztán a gondolataink erejével.

Gondolkodni azt jelenti, hogy képesek vagyunk láthatóvá tenni valamit, ami korábban láthatatlan volt. A gondolataink a legerősebb teremtő erővel rendelkeznek az Univerzumban, és ezt az erőt Istentől kaptuk, ami által számos dolgot képesek vagyunk megvalósítani.

Ezzel azt akarja mondani, hogy mindazt, amit teszünk, az a gondolataink, érzéseink visszatükröződése?

Pontosan így van. Mikor kutatásokat végeztem a könyvem megírása kapcsán, azt a konklúziót vontam le, hogy az emberi sejtek rendelkeznek a maguk intelligenciájával. Ettől megijedtem, hiszen azt vettem észre, hogy a sejtek reagálnak az érzelmi hatásokra. Ez pedig azt jelenti, hogy a sejtekben pozitív hatás váltható ki a jó, kellemes cselekedetekkel.

Tehát, ha egészséges, pozitív gondolatokkal teli életet próbálunk élni, akkor azzal a sejtjeink védelmét is biztosíthatjuk?

Igen. Ugyanis, ha negatív hatások érik a sejteket, megváltoznak a biokémiai folyamatok és kialakulhatnak a betegségek. Például 5 percnyi düh, harag érzése 5-6 órára bénítja meg az immunrendszer sejtjeit, tehát az egész szervezet védekezőmechanizmusa több órán keresztül sérülékeny állapotba kerül, és így több millió kórokozó szabadulhat el, és válthat ki különböző betegségeket.

Van olyan mondás is, miszerint a rosszindulatba is belehalhat valaki.

A fokozott stressz, a gyűlölet, a harag, a kétség, a bizalmatlanság, az irigység, a féltékenység hatására a szervezet pH-szintje elmozdul a savas hatás irányába, ami azért probléma, mert ilyen körülmények között könnyebben kialakulhatnak betegségek.

Hogyan lehet védekezni ezen negatív érzelmek, energiák ellen?

Meg kell tanulni kontroll alatt tartani azokat. Minden relaxációs technika a légzésen alapszik. A stressz hatására az agy, az egész szervezet kimerül. Ha viszont oxigéndús levegőt lélegzünk be, akkor annak frissítő, élénkítő, nyugtató hatása van.

Hunyjuk le a szemünket pár percig, majd lélegezzünk mélyeket, próbáljuk kiüríteni elménkből a szorongást, stresszt kiváltó érzéseket, gondolatokat. De fontos az is, hogy higgyünk valamiben, nevezhetjük Istennek, Univerzumnak, Teremtőnek, mert ezáltal a sejtjeink is megnyugodnak. És az is fontos, hogy egészségesen táplálkozzunk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek