KoktélFrank Sinatra első felesége az énekes hűtlensége miatt vált el tőle, de...

Frank Sinatra első felesége az énekes hűtlensége miatt vált el tőle, de még évtizedekig főzött rá

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nancy Barbato Sinatra, Frank Sinatra első felesége és három gyermekének anyja, végig az énekes életének része maradt, és még hosszú évtizedeken át elkészítette a kedvenc ételeit, még azután is, hogy a férfi megcsalta őt a világ egyik legszebb nőjével, Ava Gardnerrel.

Nanicia „Nancy” Rose Barbato 17 éves volt, amikor megismerkedett az akkor 18 éves Frank Sinatrával a New Jersey-i tengerparton. Sinatrának már akkor is nagy tervei voltak, eldöntötte, hogy egy nap híres énekes lesz. Nancy hozzá hasonlóan egyszerű olasz családban nőtt fel New Jersey-ben. Már azelőtt is komoly vetélytársai voltak, mielőtt 1939-ben feleségül ment volna Sinatrához. De, bár a férje többször is megcsalta, ő még válásuk után is hűséges maradt gyermekei apjához.

Nancy Barbato Sinatra titkárnőként dolgozott, és igyekezett a lehető legtöbbet segíteni a férjének, még mielőtt híres énekes vált volna belőle. Ő varrta a selyem csokornyakkendőket, amiket Sinatra a fellépésein viselt, és a kedvenc olasz ételeit készített el neki, sok esetben még a válásuk után is.

A második világháború alatt Frank Sinatra igazi szenzációvá vált, és lelkes rajongók kísérték mindenhová. Ezalatt az énekes felesége 1940-ben világra hozta a lányukat, Nancy-t, de ez nem akadályozta meg Sinatrát abban, hogy tévutakon járjon.

„Nancy mindent megtett, hogy maga mellett tartsa, pontosan úgy főzte a spagettit, ahogy ő szerette, citromos pitét készített neki.” – árulta el James Kaplan, Sinatra életrajzírója. „Sinatra nagyon szerette a főztjét, és őt is, de nem tudta visszatartani magát attól, hogy más nőkkel is időt töltsön.”

Amikor Frank karrierje berobbant, és az énekes egyre több filmszerepet is kapott, a család – közben két másik gyerekük is született – Kaliforniába költözött. A médiában Sinatra a mintaférj és mintaapa szerepében tetszelgett, de közben olyan hollywoodi sztárokkal voltak viszonyai, mint Lana Turner, Judy Garland, Marlene Dietrich, Marilyn Monroe és Angie Dickinson.

„Minél híresebb lett, annál több nő vetette magát a karjaiba, és ő mindenkinek tetszeni akart. És a hűtlenségei után maradt nyomok eltörlése nem tartozott Sinatra prioritásai közé.” – tette hozzá az életrajzíró.

A házaspár először 1946-ban vált külön, majd 1950-ben végleg elváltak. „Sajnos a Frankkel kötött házasságom boldogtalanná és szinte elviselhetetlenné vált.” – mondta egy alkalommal Nancy, aki csak ritkán beszélt a házasságukról a nyilvánosság előtt. A válást végül 1951-ben, Valentin-napon mondták ki hivatalosan, és mindössze egy héttel később, Sinatra feleségül vette Ava Gardnert.

Nancy a válás után Los Angeles-i házukban maradt, itt nevelte tovább közös gyerekeiket. A válás után Frank inasának, George Jacobsnak, pontos utasításokat adott az énekes kedvenc ételeinek elkészítéséről. Sinatra szerette a tésztaételeket, az omlettes szendvicseket és a sülteket. Ugyanakkor Nancy a nap és az éjszaka bármelyik órájában volt férje rendelkezésére állt, és gyakran előfordult, hogy Sinatra hajnali 3-kor felhívta, és panaszkodott neki a szerelmi életéről.

Frank és Ava 1957-ben elváltak, ezt követően az énekes eljegyezte Lauren Bacall és Juliet Prowse színésznőket, de mindkét jegyességet felbontották, és végül 1966-ban Mia Farrow-val állt oltár elé. Ez a házassága szintén válással végződött, de az énekes adott még egy negyedik esélyt a házasságnak, és 1976-ban feleségül vette Barbara Marx-ot.

Mindeközben Frank rendszeresen látogatta Nancy-t. Néha bejelentés nélkül állított be, hogy megnézze a gyerekeket, és a látogatásból végül családi vacsora lett, és sokszor az éjszakát is ott töltötte a régi családi házban, a kanapén. 1965-ben, jóval a válásuk után, Sinatra első felesége még nagyszabású partit is rendezett volt férje 50. születésnapja alkalmából.

Sinatra 1998-ban, 82 évesen hunyt el. Ifjabb Frank Sinatra, aki szintén énekes volt, 2016-ban, 72 éves korában hunyt el. Nancy Barbato még 67 évet élt, miután elvált Sinatrától. Soha nem házasodott újra. Élete utolsó éveit Beverly Hillsben töltötte, ahol minden vasárnap gazdagon terített asztallal várta a gyerekeit és az unokáit. 101 éves korában, 2018-ban hunyt el.

Fotó: Flickr.com

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek