Fontos lépés a rák elleni küzdelemben: felfedezték azt az anyagot, ami meggátolja az áttétek kialakulását

Svájci kutatók felfedeztek egy, az áttétes daganatok megakadályozását elősegítő anyagot, mely fontos lépést jelenthet a rák elleni küzdelemben!

A svájci Basel Egyetem kutatóinak sikerült felfedezni azt az anyagot, mely megakadályozza a rákos sejtek elszaporodását a szervezetben. Ugyanis az áttétek kialakulása jelenti a legnagyobb veszélyt, főleg a mellrák esetében.

Az elhalálozások 90%-át legtöbb esetben az áttét okozza a betegeknél. A svájci kutatók, Nicola Aceto professzor vezetésével, megtalálták azt az anyagot, mely képes blokkolni a rákos sejtek szaporodását a szervezetben.

A tumorsejtek ugyanis a periférikus vérkeringés segítségével eljutnak a test különböző részeiben, ahol áttétek kialakulását okozhatják. A kutatók közel 2486 betegen tesztelték azt az anyagot, mely megállítja ezeknek a rákos sejteknek a szaporodását.

„Az eddig használt gyógymóddal ellentétben, olyan anyagot kerestünk, amely nem öli meg a rákos sejteket, hanem szétválasztják őket” – mondta Nicola Aceto professzor.

A jövőben a kutatók ezt a felfedezést mellrákban szenvedő betegek esetében szeretnék tesztelni, hogy megbizonyosodhassanak hatékonyságáról.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top