Felébredt egy rendőr által halottnak nyilvánított asszony, amikor másnap hozzátartozói épp koporsóba akarták helyezni.

Az esetre a Bihar megyei Báródbeznyén került sor. A hírek szerint a 76 éves asszony egyedül élt, és mivel szomszédai egy hete nem látták, kihívták a helyi rendőrséget. Az ott szolgálatot teljesítő rendőr ki is ment a helyszínre, bement a házba és arccal a földön fekve talált rá az asszonyra.

A rendőr megfordította az idős nőt és mivel nem találta a pulzusát, saját hatáskörben halottnak nyilvánította. Felhívta a háziorvost, de mivel későre járt az már aznap nem ment ki a helyszínre, az ilyenkor szokásos eljárást lefolytatni és kiállítani a halotti bizonyítványt.

A rendőr értesítette az idős nő családját is, majd elhagyta a helyszínt, otthagyva a nőt a földön fekve.

Másnap megérkeztek az idős asszony rokonai, akik meg is kezdték a temetés előkészületeit. Gyertyát gyújtottak, majd amikor a nőt be akarták helyezni a koporsóba az megmozdította a kezét.

Az asszony unokája ijedtében azonnal felhívta az 112 segélyhívószámot, akik azonnal kiküldtek egy mentőt a helyszínre. A helyszínre kiérkezett orvos azonnal meg is állapította, hogy a nő előrehaladott hipotermiás állapotban van, és azonnal a nagyváradi kórház intenzív osztályára szállították.

Az asszony jelenleg súlyos állapotban fekszik az intenzív terápiás osztályon.

A Bihar megyei rendőrség bűnvádi eljárást indított a helyszínen eljáró rendőr ellen hanyag munkavégzés miatt, ám egyelőre a vádat nem fogalmazták meg.

Fotó: Pixabay.com, Forrás: ebihoreanul.ro

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.