HolotropikumFelfedezték azt a gyógyszert, amely megakadályozza az rákos áttéteket!

Felfedezték azt a gyógyszert, amely megakadályozza az rákos áttéteket!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Svájci kutatók fontos lépést tettek a rák elleni küzdelemben!

A Bázeli egyetem kutatói egy olyan anyagot fedeztek fel, amely segítségével megakadályozható a daganatos sejtek metasztázisa.

A metasztázis a rákos betegség egyik helyről a más szervekre, képletekre történő terjedését jelenti. Köznyelven ezt nevezzük, áttétnek. A metasztázis leggyakrabban az emlőrák esetében szokott jelentkezni.

Az áttét keletkezése a rákos elhalálozások 90%-át okozza, igen agresszív, és legtöbb esetben megállíthatatlan formája a betegségnek. A Bázeli Egyetem Biomedicina Tanszéke által végzett kutatás alapján egy olyan orvosságot azonosítottak, mely segítségével megállítható a rákos sejtek metasztázisa, így megakadályozható lenne az áttétek kialakulása.

A kutatás vezetője, Prof. Nicoa Aceto elmondta, hogy sikeresen kifejlesztettek egy olyan gyógyszert, amely megakadályozza, hogy a vérben keringő, úgynevezett CTC rákos sejtek más szerveket, szöveteket is megtámadjanak, ezáltal áttétet okozva.

A kutatócsoport összesen 2 486 vegyületet tesztelt, amelyet a szakhatóságok is engedélyeztek, és végül sikerült egy olyan összetevőre bukkanniuk, amely képes megakadályozni ezen CTC sejtek klaszteresedését, ami az áttét egyik előszobája.

Aceto professzor szerint elsősorban arra fókuszáltak, hogy egy olyan komponenst találjanak, amely nem megöli a CTC sejteket, hanem elemeire lebontja azokat, és úgy hatástalanítja.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek