Váratlan meglepetésben volt része egy fekete házaspárnak gyerekük születésekor. Angela és Ben Ihegboro megtapasztalhatták, milyen meglepő dolgokra képes olykor a természet.

Harmadik gyerekük születése nem mindennapi meglepetést tartogatott a számukra, hiszen Angela egy szőke, hófehér bőrű kislányt hozott a világra, mindenki nagy megdöbbenésére.

Úgy tűnik, a csecsemő egyébként örökölte szülei vonásait: az orrukat, az ajkuk és az arcuk formáját is, csak éppen a bőr-és hajszínüket nem.

Az eset annál is érdekesebb, mivel, még ha előfordulhatna is, hogy az apa kaukázusi (bár a hűtlenséget eleve kizárták), a gyereknek még akkor is mulattnak kellene lennie.

A kis Nmachi genetikai rendellenességgel születhetett

A különleges kislány különleges nevet is kapott: a Nmachi azt jelenti: „Isten gyönyörűsége”. Az eset a szülőket és az orvosokat egyaránt megdöbbentette.

Az egyik elmélet szerint a gyerek albínó lehet. Ez az örökletes rendellenesség minden rassznál megfigyelhető, nagyon világos, tejfehér bőrt, fehér hajat és szürke vagy kék szemet eredményez.

A rendellenességet a melanin nevű festékanyag hiánya okozza, ez határozza meg a bőr, a haj és a szem színét. A melaninnak elsősorban fényvédő szerepe van, megóvja a bőrt a napsugárzástól.

A statisztikák szerint Afrikában minden 3000 újszülöttnél jelentkezik az albinizmus.

Az albínók bőre nagyon világos, és fényérzékeny. Könnyen leégnek, és nagyobb náluk a bőrrák kockázata is. A bőr általában tejfehér, a hajszín általában szintén világos, a szemszín lehet kék, zöld, vagy világosbarna, attól függően, milyen súlyos az albinizmus. A nem teljes albinizmus nem mindig egyértelmű, bár ezeknek az embereknek is lényegesen világosabb a bőrük, mint a többi családtagnak.

De ez nem az egyetlen lehetséges magyarázat. A genetikai szakértők szerint korábbi vegyes házasságokból származó gének nemzedékekkel később is felbukkanhatnak az utódokban, és ez is magyarázhatná Nmachi esetét. Ugyanakkor egy harmadik lehetőséget sem zártak ki, miszerint a kislánynak teljesen egyedi genetikai mutációja van, amivel az orvosok még nem találkoztak korábban.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.