HoroszkópFebruár 10-én elkezdődik a Fa Sárkány éve - Csillagjegyed szerint ilyen hatással...

Február 10-én elkezdődik a Fa Sárkány éve – Csillagjegyed szerint ilyen hatással lesz az életedre!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A kínai újév 2024. február 10-én kezdődik, és ezzel belépünk a Fa Sárkány évébe. Bár a Sárkány archetípusa közvetlenül az 1940-ben, 1952-ben, 1964-ben, 1976-ban, 1988-ban, 2000-ben, 2012-ben és 2024-ben születettekre vonatkozik, a Fa Sárkány energiája minden csillagjegyre hatással lesz a következő évben.

Tsao-Lin Moy kínai természetgyógyász, gyógynövény, feng shui és termékenység szakértő szerint a kínai zodiákus naptárat több mint 3000 éve használják az egészség és a jólét megjövendölésére. Az, ha megpróbáljuk értelmezni ezeknek a titokzatos erőknek a természetét, segíthet sikeresen navigálni az új évben, hogy valóban virágzóvá tegyük azt.

Tudd meg, milyen jelentősége van a Fa Sárkánynak, és milyen egészségügyi és wellness gyakorlatok felelnek meg a csillagjegyednek ebben az évben.

A Fa Sárkány jellemzői

A fa, ami egy jang elem, erőteljes hatással lesz minden csillagjegyre. A kínai filozófiában a jin és a jang az ellentétes, egymástól függő energiák, amelyek az univerzum egészét alkotják. A jin energia a Holdhoz kötődik, női és passzív. A jang energia a Naphoz kötődik, férfias és aktív.

Moy szerint a fa elem a májhoz és az epehólyaghoz kapcsolódik, és a tervezéssel és a végrehajtással kapcsolatos. A vitalitás és a vibrálás jele, a fa felelős a csi, vagyis az életerő zavartalan áramlásáért a testben. Ha az érzelmek nincsenek egyensúlyban, a csi nem áramlik, és stagnálás lép fel. Ha nem kezelik, az eredmény ingerlékenység, harag és rossz döntéshozatal – magyarázza a szakértő.

A Sárkány jelentősége

A Sárkány jang természetű, rejtélyes, intelligens, spirituális és bölcs. A Sárkányok kíváncsiak, független gondolkodók és szenvedélyesen gyűjtik a tudást, a bölcsességet. Intenzíven összpontosítanak; ha kitűznek egy célt, mélyen belemerülnek az adott témába, és mesteri szintre emelik a tudásukat azon a területen. A Sárkányok mindenekelőtt az intelligenciát, a bölcsességet és a hűséget értékelik. Nem tűrik a butaságot, és nem bocsátják meg, ha átverik őket. Soha ne próbálj meg manipulálni vagy becsapni egy Sárkányt.

„A Fa Sárkány a tavasz energiája, a fény felé való törekvésé, miközben a talaj mélyén a gyökerek is növekednek” – magyarázza Moy, és azt tanácsolja: „Figyelj arra, hogy a Sárkány jang energiáját egyensúlyba hozd a föld jin energiájával, hogy a karrieredben és magánéletedben nagyobb magasságokba törhess és fejlődhess. Ne feledd, a mély, szétágazó gyökerek támogatják a növekedést.”

A kínai állatöv jegyei

A kínai asztrológiában, csakúgy, mint a nyugatiban, 12 állatövi jegy van, és minden holdújév kezdetekor más állat veszi át az uralmat az a következő évre. Ugyanakkor ezekhez egy természeti elem is társul az 5-ből (Föld, Fém, Víz, Fa és Tűz), ezek szintén ciklikusan váltják egymást.

A 12 éves ciklus követi a Jupiter Nap körüli pályáját, ami nagyjából 11,8 évet vesz igénybe. A jang jegyek a Majom, a Tigris, a Patkány, a Ló, a Sárkány és a Kutya. A jin jegyek a Kakas, a Nyúl, a Disznó, a Kígyó, a Bivaly és a Kecske.

Ha januárban vagy február elején születtél, ellenőrizd kétszer is a kínai új év kezdetének dátumát. Megtörténhet, hogy az előző évet uraló jegy nagyobb hatással van rád.

Mit tartogat a Fa Sárkány éve az egyes jegyek számára egészségügyi szempontból

Sárkány (1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024)

A Sárkányok általában olyan karriert futnak be, ahol megoszthatják, megfogalmazhatják és kifejezhetik bölcsességüket. Általában egészségesek, de fennáll a veszélye, hogy túlhajszolják magukat, ami a mellékvese adrenalin termelésére is hatással lehet.

Ugyanakkor a „hasukban lévő tűz” gyomor- és emésztési problémákban, például savas refluxban nyilvánulhat meg, magyarázta Moy. A kimerült erőforrások keringési problémákhoz és testi fájdalmakhoz vezethetnek, míg a rossz alvás türelmetlenséget, kedvetlenséget és melankóliát eredményezhet.

A szakértő tanácsa a jegy szülöttei számára: Használd isteni bölcsességedet, hogy az egészségedet prioritássá tedd az életedben. Figyelj az éhségérzetre; egyél rendszeres időközönként, rágj lassan, és ne hagyd ki az étkezéseket. Egy tavaszi májméregtelenítés kúra megtisztíthatja a szervezetedet az anyagcsere salakanyagoktól. Bár a meditáció nem feltétlenül illik a Sárkányok természetéhez, a légzőgyakorlatok és a hangfürdők nagyszerű hatással bírhatnak. Emellett csökkentsd a koffein és más, az alvást megzavaró stimulánsok bevitelét.

Kígyó (1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025)

A kígyót általában a gyógyászattal és az átalakulással hozzák összefüggésbe, mivel képes levedleni a bőrét. A Kígyók természetes empaták, akik képesek megérezni a körülöttük lévők rezgéseit, és alkalmazkodni ahhoz. Sokszor gondolkodás nélkül reagálnak/csapnak le, különösen, ha úgy érzik, lekicsinylik őket, vagy „rájuk lépnek”, ez pedig félreértésekhez és érzelmi drámákhoz vezethet. A Kígyónak szüksége van arra, hogy úgy érezze, elfogadják, megértik és szeretik.

A Kígyó gyakran szenvedhet a túlzott stimulációval vagy stresszel kapcsolatos állapototoktól, mint például a szezonális affektív zavar (Seasonal Affective Disorder – SAD), érzelmi kiégés, emésztési problémák és hangulatingadozás. Vedd figyelembe az évszakok és az időjárás változását, és igazítsd ezekhez a tevékenységeidet. Amikor csak teheted, sütkérezz a napon, hogy hozzájuthass a létfontosságú D-vitaminhoz.

Ló (1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026)

A Lovak dinamikus szenvedélyt visznek mindenbe, amit csinálnak, de rendkívül gyorsan váltanak hidegről melegre, vagy éppen fordítva, egyik érzelemről a másikra, ezért gyorsan meg is bocsátanak és könnyen elfelejtik a sérelmeket. Természetes gyógyítók, szükségük van arra, hogy megtisztítsák energiamezőjüket, és szüneteket tartsanak a stresszes helyzetekben. Fogékonyak a szorongásra és a veszély megérzésére, ami a testben erős szívdobogásként és gyomorproblémaként jelentkezik. A Lovak szenvedhetnek a magánytól, és szorongani kezdhetnek, ha úgy érzik, hogy csapdába estek egy helyzetben vagy egy munkakörben.

Tölts időt a szabadban a barátaiddal, hogy kielégítsd a társaság és a szabadság iránti igényedet. A kocogás és a hosszú séták nagyszerű testmozgási lehetőséget jelentenek, és egészséges módjai a bezártság okozta feszültség csökkentésének. Szakíts időt arra, hogy feltöltődj új energiával, és tartsd fenn azokat a határokat, amiket a másokkal való kapcsolataidban húztál. Ezenkívül rendkívül fontos a pihentető alvás, valamint a megfelelő táplálkozás is. Fogyassz lassan főtt ételeket, és kerüld az élénkítő szereket. Használd a feng shui alapelveit, hogy olyan tápláló otthoni és munkahelyi környezetet teremts, ami elég tágas, és ahol megújulhatsz.

Kecske (1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2027)

A Kecskék mindig gondolkodnak, mielőtt cselekednének, úgymond felmásznak a hegytetőre, hogy minden oldalról alaposan szemügyre vegyék a problémát. Empatikusak másokkal szemben, képesek megérteni egy érvelés mindkét oldalát. Rendkívül részletorientáltak, de maximalista hajlamuk határozatlansághoz és döntésképtelenséghez vezethet. A makacsságuk miatt a legapróbb részletekre is nagy figyelmet fordítanak, ami indokolatlan aggodalmat és szorongást okoz. A Kecske általános egészségi állapotát a környezet és az évszakok változásai befolyásolják, ezért könnyen szenvedhet szezonális affektív zavartól, valamint allergiától, megfázástól és bőrbetegségektől.

Koncentrálj a megelőzésre az orvosi vizsgálatok és a rendszeres öngondoskodás segítségével. Étkezz az évszaknak megfelelően, és iktasd ki az étrendedből a gyulladást és stresszt keltő ételeket.

Majom (1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028)

A játékos, okos, kíváncsi és vidám Majmok nagyszerű társaságot jelentenek. Gyakran ők a társasági körük lelkei, és ez a kimerítő szerep kiégéshez, gyenge összpontosításhoz és depresszióhoz vezethet. Figyelemfelkeltőek, mélyen törődnek azzal, hogy mások mit gondolnak róluk, és könnyen megbántódnak. Ez az érzékenység egészségtelen étkezési szokásokhoz vezethet: egészségtelen ételek, cukor és alkohol fogyasztásához, hogy csillapítsák érzéseiket. A Majmok követik a legújabb trendeket (amit meglátnak, azt utánozni kezdik), de gyorsan ráunnak azokra, ha nem látnak eredményeket.

Figyelj az érzelmi ingadozásokra, amelyek függőséget okozó étel- illetve alkoholfogyasztásra ösztönözhetnek. Helyezd a szándékot az elvárások fölé. Ezenkívül dolgozz ki olyan stratégiákat, amikhez akkor fordulhatsz, ha csalódsz az elvárásaidban, és keress olyan barátokat, vagy támogató csoportokat, akik interaktívvá és szórakoztatóvá teszik a testmozgást és az egészséges táplálkozást.

Kakas (1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017, 2029)

A Kakasok elszántan küzdenek azért, amit akarnak, és nagyszerű szövetségesek. Bár szeretnek irányítani, nem mindig jó csapatjátékosok. Mivel szükségük van arra, hogy mások az ő nézőpontjukat lássák a dolgokban, sebezhetővé válhatnak az indulatok és érzelmi kitörések tekintetében.

A családi élet a Kakasok számára stresszes lehet, ha úgy érzik, hogy félreértik és nem értékelik őket, és a szeretteik közben úgy érzik, tojáshéjon lépkednek körülöttük. Rendkívüli figyelmet fordítanak a részletekre, a mikromenedzsment igazi mesterei, de ez egyben azt is jelenti, hogy hajlamosak túlgondolni a dolgokat. Stresszesek lehetnek és aggódhatnak a jövő miatt. A maximalizmus és a kontroll iránti igény állandóan az üss vagy fuss reakció állapotában tarthatja az idegrendszert, igazi ördögi kört hozva létre.

Ennek leküzdésére fontos, hogy a jegy szülöttei előtérbe helyezzék a pihenést és a friss levegőn való tartózkodást. Nagyon fontos a pihentető alvás, hogy kora reggel felfrissülve kelhessenek fel a Nappal együtt. A szabadban töltött idő segít a feltöltődésben. Az egészségügyi problémák közé tartozik a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint és a szívbetegségek. Kísérletezz légzőgyakorlatokkal, hogy megtanuld kontrollálni az idegrendszeredet, és hatékonyan tudd kezelni a hangulatingadozásaidat.

Kutya (1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018, 2030)

A Kutyák nagyszerű munkatársak, szeretik a struktúrát és a világos hierarchiát, képesek felnőni a feladathoz, alfa-szerepet vállalnak, és sikerre viszik a csapatot. Mégis, „vezérkutyának” lenni kimerítő feladat lehet. A hosszú munkaórák alváshiányhoz, rendszertelen étkezéshez vagy egészségtelen ételek fogyasztásához vezethetnek. Lehet, hogy azon kapod magadat, hogy másoknak segítesz, és közben elfelejtesz gondoskodni a saját szükségleteidről, ami kiégéshez vezethet. Struktúra nélkül az élet nyomasztónak tűnik a jegy szülöttei számára.

Tartsd magadat meghatározott időbeosztáshoz, oszd be az energiáidat, és szakíts időt a játékra, kikapcsolódásra is. Óvakodj az energiavámpíroktól, akiket vonz a segítőkész természeted. Koncentrálj a jobb ételválasztásra, tiszta és organikus étkezéssel rendszeres időközönként, hogy támogasd az emésztésedet. Fontold meg, hogy probiotikumokat vagy emésztőenzimeket adj az étrendedhez. Ha a feng shui alapelvei szerint rendezed be az otthonodat, akkor egy olyan pihentető szentélyt hozhatsz létre, ami támogatja az egészségedet.

Disznó (1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031)

A Disznók általában optimistán gondolkodnak, a jelen örömeire koncentrálnak, nem aggódnak a jövő miatt. A Disznó természetéhez ugyanakkor az állandó elégedetlenség érzése és a habzsolás is hozzátartozik. Könnyen engedhetnek az azonnali kielégülés késztetésének, és a végén túl sokat esznek, isznak és költekeznek – amit később megbánnak. Ezek és más gyors megoldások biztos kudarcot jelentenek az egészség terén. A túlterheltség motivációhiányhoz és a sárban ragadás, dagonyázás érzéséhez vezet.

Hogyan szabadulhatnak ki ebből a stagnálásból? Kis lépéseket kell tenniük a nagy változások eléréséhez – például lecserélhetik a burgonyát édesburgonyára az étrendjükben. Támaszkodj megbízható barátokra, vagy támogató csoportokra, hogy az egészséges szokások szórakoztatóak maradjanak, és fenn tudd tartani az energiaszintedet. Ne hagyd, hogy a gyors megoldást kínáló, divatos diéták elvonják a figyelmedet, és ne hasonlítsd magadat másokhoz – az, ami másnak a célvonal, könnyen lehet, hogy neked csak a kiindulópont.

Patkány (1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020, 2032)

A Patkányok a zodiákus igazi túlélői – okosak, találékonyak, sokoldalúak, ugyanakkor kedvesek is. Hajlamosak azonban gyűjtögetni és ragaszkodni olyan dolgokhoz, amelyek nem szolgálják őket, és ez többek között rendetlenséghez vezethet az otthonukban. Mivel a Patkány állandó eleme a víz, ebben az évben lehetőség nyílik a növekedésre, mivel a víz táplálja a fát. Az energiavámpírok és más egészségügyi problémák azonban komoly akadályt jelenthetnek, és ezek sok időt és pénzt szívnak el. Ez szorongást, a mellékvese működésének zavarait, stresszel kapcsolatos betegségeket és bélproblémákat okozhat.

Helyezd előtérbe az egészségedet, stresszoldás, alvás, egészséges ételek és öngondoskodás révén. A fölösleges emberek és dolgok elengedése támogatja az életerő, a csi áramlását. Ha a feng shui elvei szerint szervezed az életedet, az segít eltávolítani ezt a rendetlenséget, rendszerezettebbé teszi az otthonodat és javít az általános egészségi állapotodon.

Bivaly (1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021, 2033)

A becsületes és megbízható, munkamániás hajlamokra hajlamos Bivalyról köztudott, hogy erős és kitartó alkat. Keményen dolgozik, és kevés időt hagy a táplálkozásra, alvásra és testmozgásra, ami egyrészt kimerítő, másrészt rendszertelen táplálkozási szokásokhoz vezet. A rossz ételválasztás és a súlygyarapodás (különösen hasi tájékon), valamint a kellemetlen emésztési problémák (gyomorégés és savas reflux) a Bivaly jellegzetes egészségi problémái közé tartoznak. Emellett fennáll a szívbetegségek és az ízületi fájdalmak kockázata, különösen a nyak, a vállak, a térd és a csípő esetében.

Tedd prioritássá az egészségedet. Szabj meg határokat a környezetedben lévő emberekkel szemben, és figyelj az érzelmeidre, valamint az azokat kiváltó tényezőkre. Irányítsd együttérzéssel a napirendedet, ügyelj arra, hogy rendszeres időpontokban étkezz, és építs be kardióedzést a napi rutinodba, hogy megdolgoztasd a szívedet, és elősegítsd a véráramlást. Iktasd ki a feldolgozott élelmiszereket és az alkoholt az étrendedből. Válassz organikus, növényi alapú étrendet, amelyet a gyulladás enyhítése érdekében ashwagandha vagy más néven indiai ginzeng hozzáadásával is kiegészíthetsz.

Tigris (1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022, 2034)

A Tigrisek erős akaratúak, és nem adják meg magukat, vagy nem adják fel egykönnyen, emellett, okosak és bátrak is. Gyakran vezető szerepet vállalnak, és az életük minden területén igyekeznek sikert elérni, de előfordulhat, hogy többet vállalnak, mint amit elbírnak. Mivel minden áron elismerést akarnak kapni, hajlamosak figyelmen kívül hagyni a saját igényeiket a táplálkozás, a pihenés és a regenerálódás terén.

Mint minden nagymacskának, a Tigriseknek is fontos, hogy elegendő alvást és rendszeres étkezést kapjanak, hogy elkerüljék a kiégést. A fa jang energiája miatt a Tigrisek könnyen engedhetnek a haragnak. A stressz és a szorongás felgyülemlik a testükben, ezért meg kell találniuk a módját, hogy időnként levezessék a feszültséget. A közösségi média csak mérgező figyelemelterelés. A macskafélék szeretnek játszani, nyújtózkodni és nagyra értékelik a masszázst, ezért ezt a Tigriseknek is fontolóra kell venniük. Próbálkozz például jógával és thai masszázzsal.

Nyúl (1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023, 2035)

A jegy szülöttei csendes, magabiztos, kedves és okos személyiségek. A Nyulak, akiknek mágikus kapcsolatuk van a Holddal, részletorientáltak és céltudatosak – nagy ugrásokkal haladnak előre. Mindig elfoglaltak, mivel aktív, kreatív és intelligens elméjük sosem pihen meg. Adrenalinfüggők, vonzódnak az extrém sportokhoz és ingerekhez. Ez a nyugtalanság túl sok kötelezettséghez és tevékenységhez, végül pedig érzelmi és fizikai kiégéshez vezethet.

Szervezett pihenésre és korlátozott stimulánsokra van szükségük. Használj határidőnaplót, hogy rendszeresen be tudd ütemezni a pihenést a napirendedbe, mert szükséged van az olyan periódusokra, amik nem járnak izgalommal és adrenalin lökettel. Építs be meditációs és légzésgyakorlatot a szorongás és az ideges energia kiegyensúlyozására. Korlátozd a koffeinbevitelt, a cukrot és a feldolgozott élelmiszereket.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek