GasztroFazékban sült pizza: az egyik legfinomabb dolog a világon

Fazékban sült pizza: az egyik legfinomabb dolog a világon

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem tudom, hogy van-e olyan, aki már kicsit megunta a hagyományos pizza-recepteket, de mondjuk szeretne kipróbálni valami hasonlóan ínycsiklandozót. Nos, van erre is megoldás, készítsünk odahaza egy három rétegből álló, fazékban sült pizza-finomságot.

Fotó: pillsbury.com
Fotó: pillsbury.com

Szükségünk lesz: pizzalapokra, paradicsomszószra, pepperonira, azaz csípős ízesítésű szalámira, vagy kolbászra, és 300 gramm mozzarelára.

Elkészítés: nem kell megijedni a ránk váró feladattól, ugyanis csak egyedül az lehet kissé nehézkes, hogy a lapokból akkora méretű köröket vágjunk ki, mint a fazekunk szája, de ebben segít az edényre illeszkedő fedő, csak rá kell helyezni a tésztára és körbe kell vágni.

Miután ezzel megvagyunk, akkor sütőpapírral béleljük ki a fazekat, majd rakjuk bele az első tésztaréteget. Erre pedig jöhet a paradicsomszósz, a mozzarela, és a felvágott pepperoni. Ha ezekből van bőven, nem muszáj spórolni, hiszen minél vastagabb a két szint közötti töltelék, annál finomabb és kiadósabb lesz a pizzánk.

A következő két rétegnél is így kell eljárni. Jöhet a sütés, 25-30 perc alatt el is készül, ezt a finom, ropogósra sült teteje fogja jelezni. A sütőpapír segítségével vegyük ki pizzánkat a fazékból, majd óvatosan vágjuk fel szeletekre. Jó étvágyat!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek