Ezzel az 5 szokással te is le tudsz szokni a negatív gondolatokról!

„Úgy cselekszünk, ahogyan gondolkodunk és érzünk. Ha eltávolítjuk a negatív gondolatokat, eltűnik a dráma és a fájdalom is.” – Anon.

A negatív gondolkodás teljesen értelmetlen. Mérgező gondolatokkal nem tudod megváltoztatni a sorsodat, csak rontani tudsz a helyzeten. Minden egyes negatív gondolatunkat mi ruházzuk fel rossz erővel, ami aztán teljesen tönkreteheti a mindennapjainkat.

Buddha mondta egyszer, hogy: „A legrosszabb ellenséged sem képes annyira tönkretenni téged, mint a saját gondolataid.” – és milyen igaz, saját magadnak szabod a korlátokat a negatív gondolataid és felfogásod révén. Épp ezért változtatnod kell, és tudatosan törekedni, hogy napról napra szépen lassan tisztítsd meg az elmédet a rossz gondolatoktól.

Ebben segíthetnek a következő szokások, melyeket ha a saját életünkben is megpróbálunk hasznosítani úrrá lehetünk a negatív gondolkodásmódunkon!

1. Először is vegyük észre a negatív gondolatot!

Nem kell nagy pszichológusnak lenni ahhoz, hogy ki tudjuk szűrni, hogy melyek a negatív töltetű gondolataink, csak üljünk le és mélyüljünk el gondolatainkban.

2. Próbáljuk kiküszöbölni a negatív gondolatokon való rágódást!

Hagyjuk el a dolgok túlgondolását, nem élhetünk úgy, hogy folyton azon kattog az agyunk, hogy „most mi lesz?”, vagy „vajon hogy fog alakulni az a bizonyos dolog?” Helyette inkább vessük papírra, hogy milyen megoldásokat tudunk eszközölni a probléma megoldására. Át kell alakítanunk a világszemléletünket pozitívvá.

3. Határozzuk meg, mi állhat a negatív gondolatok hátterében

Ez is roppant fontos ahhoz, hogy változtatni tudjunk a gondolkodásmódunkon. Például, ha azon aggódunk, hogy „sosincs elég pénzem”, akkor nézzünk utána, hogy mire megy el a pénz. Szépen lassan rájövünk, hogy biza abból a pénzből van fedél a fejünk felett, az ételünk és a ruházatunk is abból van, így már nem is fest olyan rosszul a helyzet, nem igaz?

4. Eddzük a mentális képességeinket

Ez azért fontos, hogy hosszútávon is ki tudjuk szűrni a negatív gondolatokat, és képesek legyünk csak a jóra és az építő jellegűre gondolni. Néha álljunk meg, lélegezzünk mélyen, és pihenjünk meg. Ha szükséges, akár meditálhatunk is.

5. Tudatosítsuk, hogy ezek a gondolatok csak átmenetiek!

Ne essünk pánikba, ha sötéten látjuk a dolgokat, valószínű, hogy már úton van a megoldás, csak várni kell. A legegyszerűbben úgy tudunk elfeledkezni róluk, ha lekötjük valamivel a figyelmünket.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top