KuriózumEzzel az 5 manipulatív mondattal kerget az őrületbe a narcisztikus személy!

Ezzel az 5 manipulatív mondattal kerget az őrületbe a narcisztikus személy!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A nárcisztikus személyek elsőre olyan benyomást keltenek, mint akik együttérzőek, önzetlenek és szimpatikusak, de a kedvességüket, sármjukat leginkább arra használják, hogy manipuláljanak másokat, és kedvük szerint irányítsák a szálakat.

Ezzel az 5 manipulatív mondattal kerget az őrületbe a narcisztikus személy!

Most következzen az az 5 leggyakrabban használt mondat, amelyekkel a nárcisztikus személyek képesek elindítani az érzelmi zsarolás biztos technikáját.

1. “Mindent túlbonyolítasz, túlelemzel.”

Ezzel azt akarja elérni, hogy a hibák, amelyekért ő a felelős ne az ő vállát terheljék. Ezzel pedig azt éri el, hogy kételkedni fogsz magadban, és lehet, hogy elhiszed, hogy tényleg élénk a fantáziád, és nem kellene ekkora ügyet csinálni az egészből. A nárcisztikus embernek pedig épp ez a célja.

2. “Utálom a melodrámákat”

A kapcsolat elején minden remekül megy, a nárcisztikus személy kedves, előzékeny, sármos, de idővel kezd lelepleződni az igazi arca. Gyakran kaphatod hazugságon, zsaroláson, és egyáltalán nem fog beszélni olyan dolgokról, amelyek számára kényelmetlenek. Megpróbál minden beszélgetéskor úgy beállítani, hogy a te felfogásoddal van a baj.

3. “Túl érzékeny vagy.”

Ez az ember remekül képes mások érzéseivel játszani. A célja az, hogy minél érzékenyebbé, kiszolgáltatottabbá, sérülékenyebbé tegyen. Ha ezt elhiszed magadról, akkor utána már kénye-kedve szerint tudja irányítani az életed, ezért légy határozott és erős vele szemben.

4. “Te nem érted, amit mondok.”

Minden kapcsolatban vannak nézeteltérések, veszekedések, de ha az egyik fél nárcisztikus személyiségű, akkor gyakran vágja a párja fejéhez azt, hogy ezt nem így értette, és különben is, nem érti meg a másik, hogy valójában mit akart mondani. Gyakran le is tagadja, amit korábban állított, és azzal vádolja a párját, hogy kiforgatja a szavait.

5. “Neked teljesen elment az eszed! Bolond vagy!”

Mikor már nem képes elérni a célját, akkor beveti a legpusztítóbb fegyverét, és mindennel megvádol, hogy őrült, féltékeny, zsarnok vagy, akivel képtelenség együtt élni. Szóval, légy mindig figyelmes, és ha szükségét érzed, keress fel egy pszichológust, aki hasznos tanácsokkal lát majd el.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek