HolotropikumEzzel a veszélyes vegyszerrel kezelik a McDonald’s sült krumplijához felhasznált burgonyákat!

Ezzel a veszélyes vegyszerrel kezelik a McDonald’s sült krumplijához felhasznált burgonyákat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A McDonald’s sült krumpliján végzett legutóbbi vizsgálatok eredményei igencsak lesújtóak a gyorsétterem szerelmesei számára. Kiderült ugyanis, hogy a sült krumplihoz felhasznált burgonyákat olyan mérgező növényvédő-sprayjel kezelik, hogy a befújásukat követő 6 hétben nem is lenne szabad elfogyasztani.

Ezzel a veszélyes vegyszerrel kezelik a McDonald’s sült krumplijához felhasznált burgonyákat!

Ez a megdöbbentő tény kevéssel azután látott napvilágot, miután más kutatások bebizonyították, hogy rákkeltő és agykárosító anyagok is megtalálhatóak a McDonald’s híres hasábburgonyáiban.

A vegyszeres botrányt Michael Pollan robbantotta ki, aki újságíró, aktivista, ráadásul egy amerikai egyetem professzora is. Pollan szerint a gyorsétteremlánc egyetlen egy fajta krumplit használ a termékei előállítására. A Russet Burbank névre keresztelt burgonyafajta hosszúkás formája miatt kiváló az ikonikussá vált McDonald’s-os krumpli készítésére.

„Mindig ugyanazt a krumplit használják fel, a Russet Burbank burgonya általában hosszúkás és nagyon nehéz termeszteni – magyarázta Pollan – de ez kell nekik, mert az emberek mikor belépnek a McDonald’s ajtaján elvárják, hogy a piros tasakok ilyen hosszú krumpli szálakkal legyenek megtöltve.”

Pollan továbbá azt is kifejtette, hogy tulajdonképpen miért is kezelik ilyen mérgező vegyszerekkel ezt a fajtát.

„A Russet Burbank krumplinak van egy tipikus hibája, mégpedig az, hogy barna csíkok jelennek meg a krumpli belsejében, és ilyen állapotban az étteremlánc nem vásárolja meg őket. A krumplik meghibásodásának elkerülése érdekében egy „monitor” nevezetű vegyszerrel kezelik, ami olyannyira mérgező, hogy a termelőgazdák miután befújták az ültetvényeket 5 napig még a közelükbe se mennek. Miután leszüretelik a krumplikat, légmentes zsákokba csomagolják, így a mérgező anyag még tovább benne marad.”

Ezen vegyszer mellékhatásaiként jelentkezhet tüdőirritáció, orrvérzés, légzésnehézségek, homályos látás, zsibbadás, hányinger, szokatlan szívverés, összefüggéstelen beszéd.

Az alábbi videóban figyelemmel követheted, hogy hogyan is kezelik a McDonald’s híres sült krumplijához felhasznált burgonyákat:

Forrás: The Hearty Soul

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek