Harry herceg és felesége, Meghan Markle, 2021. június 4-én született kislányuknak a Lilibet Diana Mountbatten-Windsor nevet adták. A boldog szülők elárulták, hogy második gyermeküket II. Erzsébet királynő, és néhai nagymamája Diana hercegnő tiszteletére nevezték el.

Sussex hercege néhai anyja nevét minden bizonnyal azért választotta, hogy enyhítse a múlt sebeit. Bár sok év telt el Lady Di halála óta, mégis úgy tűnik, hogy Harry herceg nem tudta feldolgozni a traumát. A The Sun információi szerint Harryt még ma is kísérti az édesanyjával folytatott utolsó beszélgetés.

1997-ben egy nappal a halála előtt Diana Franciaországban volt, és felhívta telefonon a fiait hogy a hangjukat hallja. Az akkor 12 éves Harry és a 15 éves Vilmos Skóciában, a Balmoral kastélyban voltak a brit királyi család többi tagjával – írja a CNN.

Lady Di csupán néhány percig beszélt a gyermekeivel, mivel a fiuk épp egy igen fontos játékot játszottak unokatestvéreikkel, és nem akartak lemaradni a szórakozásról. Elmondták az anyjuknak, hogy most nincs sok idejük beszélni, de akkor még nem sejtették a szomorú jövőt, ami örökre megváltoztatta az életüket. Harry nagyon szűkszavú volt, és sietett, hogy minél hamarabb befejezzék a telefonbeszélgetést, hogy játszani mehessen.

“Nem feltétlenül emlékszem mit mondtam neki, de arra igen, hogy életem végéig bánni fogom, hogy az a telefonbeszélgetés ilyen rövidre sikeredett.” – mondta Harry.

Másnap Diana meghalt.

Évekkel később Harry herceg felidézte a Diana: élete és öröksége című dokumentumfilmben a szörnyű esetét. “Ha tudtam volna, hogy utoljára beszélek vele, akkor inkább azokról a dolgokról beszéltem volna, amit még el akartam mondani neki” – árulta el Harry herceg, miközben egy erős szorítást érzett a torkában.

“Nincs olyan nap, hogy Vilmos és én ne vágyakoznánk arra, hogy velünk legyen. Sokszor  feltesszük a kérdést, hogy milyen anya lenne most, milyen hatással lenne most a világra, milyen nyilvános szerepet vállalna, és milyen változást hozna a világnak” – mondta Harry herceg.

Anyja halála súlyosan érintette Harry-t. Mivel Sussex hercege nem tudta feldolgozni fájdalmát, sokáig különböző problémákkal küzdött.

“Előfordult, hogy ittam, drogoztam, és mindenféle olyan dolgot tettem, amitől felejteni tudtam egy kicsit, és nem éreztem magam úgy, mint azelőtt” – nyilatkozta Harry.

“Pénteken vagy szombaton egy egész heti italmennyiséget ittam meg, és nem azért, mert különösebben élveztem volna, hanem mert megpróbáltam felejteni” – vallotta be a 36 éves herceg a legújabb dokumentumfilmben, aminek a The Me You Can’t See a címe.

Fotó: Diana Spencer/Instagram

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.