Ezt kell tenned ha vízbe ejtetted a mobilod!

Ha véletlenül folyadék folyt a mobiltelefonodra, táblagépedre vagy vízbe ejtetted, van esély még arra, hogy megmentsd ha okosan, ügyesen és gyorsan cselekszel.

telefon1

Íme, azok a lépések, amelyeket követve visszakaphatod kedvenc multimédia eszközöd működőképességét:

1. Vedd ki a telefont a vízből vagy folyadékból, és a lehető leghamarabb kapcsold ki a Power gombbal.

2. Azonnal távolítsd el a fedőlapját és hátlapját (amennyiben erre van lehetőség) és vedd ki az akkumulátort is.

3. Töröld meg figyelmesen úgy a telefon első-hátsó részét, mint belsejét egy nagyon jó szívóképességgel rendelkező törlőronggyal vigyázva arra, hogy ne karcold meg a felszíneket.

4. Törlés után határozottan, de óvatosan rázd meg a készüléket, hogy az utolsó csepp folyadék is eltávozhasson, aztán ismét töröld át.

5. Ezek után a készüléket az összes eltávolított részével együtt helyezd egy műanyag tasakba, amelyet szilícium gél gyönggyel töltöttél meg előzőleg. Az újabb cipőcsomagolásokban is található ilyen szilícium gél (silicagel), amely nagyon jó nedvelszívó.

6. Kösd be, vagy ragaszd le a tasakot úgy, hogy ne tudjon bejutni levegő.

7. Hagyd 72 órát az így elkészített nedvelszívó csomagolásban.

8. A megadott idő elteltével vedd ki és ellenőrizd, hogy van-e nyoma nedvességnek.

9. Miután óvatosan ellenőrizted a telefon minden részét és száraznak találtad újra összerakhatod.

10. Csak akkor indítsd újra vagy tedd be tölteni, ha biztos vagy benne hogy tökéletesen kiszáradt, máskülönben csak még nagyobb kárt teszel benne.

telefon-rizsben

A megoldás nem ad 100 százalékban sikert, de ajánlott kipróbálni mivel a kedvenc készülék élete nagymértékben függ a gyorsaságunktól és leleményességünktől. Azok számára, akik nem találnak sziliciumgélt azok kipróbálhatják a rizs nedvelszívó hatását.

Amennyiben a házi módszer nem jár sikerrel forduljunk szakemberhez, mert valószínű hogy ebben az esetben telefon belső áramkörei károsodást szenvedtek.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top