HolotropikumEzt kell tenned, ha vissza szeretnéd kapni 5 évvel ezelőtti látásod!

Ezt kell tenned, ha vissza szeretnéd kapni 5 évvel ezelőtti látásod!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az orvoslásban és egyáltalán az egészségmegőrzésben az egyik legfontosabb törvény, hogy az izmokat használni kell, mert különben elgyengülnek és sorvadásnak indulnak. És ez igaz azokra a láthatatlan kis izmokra, amelyek a szemeinket mozgatják.

Azok, akik naponta több órát ülnek a számítógép képernyője előtt, szinte alig használják a szem izmait, amelyek egy idő után elgyengülnek, és a látás is romlásnak indul. Ezért nem marad más hátra, mint a szemek izmainak edzése, megerősítése.

Íme, 9 mód, amely hozzásegít ahhoz, hogy úgy lássunk, mint 5 évvel ezelőtt!

1. Igyekezzünk óvni a szemeinket, például 2–3 óránként pár percig hunyjuk le, hogy ellazuljanak az izmok.

2. Itt van egy hasznos ábra, amellyel a szem izmait tarthatjuk fitten. Csak kövessük a számozást, és nyilakat, amelyek megmutatják, hogy mely irányba kell mozgatnunk a szemeinket. Minden nap végezzük el ezeket a gyakorlatokat.

szemgyakorlat1

3. Ha szemüveget viselünk, próbáljuk meg fokozatosan kevesebbet hordani.

4. Az alábbi ábrán a pontok azt mutatják, hogy hol masszírozzuk rendszeresen a szemünket, és annak környékét.

szemgyakorlat2

5. Ha kint a szabadba sétálunk, próbáljunk minél távolabb nézni, ne úgy haladjunk, hogy folyamatosan a lábunk elé nézünk, és a talajt kémleljük állandóan.

6. Fogyasszunk naponta sárgarépa levet, amelybe cseppenthetünk kevés olíva olajat, így a fontos vitaminok hamarább felszívódnak.

7. Ha elfáradtak a szemeink, mossuk meg langyos vízzel.

8. Lefekvés előtt legalább 2 órával ne nézzünk semmiféle képernyőt.

9. Próbáljuk ki az ősi indiai szemerősítő technikát, a Trataka-t. Helyezkedjünk el kényelmesen, majd válasszunk ki egy pontot, vagy tárgyat, és nézzünk rá. Rögzítsük szemeinket arra a tárgyra, közbe ne pillogtassunk, Utána csukjuk be a szemünket, és képzeljük magunk elé azt a tárgyat, 10 percig is fókuszáljunk arra a bizonyos tárgyra.

szemgyakorlat3

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek