Aki kapcsolatban él, vagy már volt komolyabb kapcsolata nagy valószínűséggel álmodott arról, hogy álmában a párja elhagyta. Az álmok megfejtései és értelmezései segíthetnek jobban megérteni agyunk bonyolultságát.

Ezt jelenti, ha azt álmodtad, hogy a párod elhagy!

Sigmund Freud a pszichoanalízis atyja az álmok megfejtését egyfajta módszerként értelmezte, mellyel érthetővé válik az elme mély és bonyolult működése. Freud hitte, hogy az álmok segítségével nemcsak a tudatalatti titkait fejthetnénk meg, hanem az elmebetegségek megismerésében is kulcsfontosságú szerepet játszik.

Olyan álom esetén, melyben a párod el hagy téged, a partnered valami teljesen mást képviselhet. Ezt szem előtt tartva próbáld értelmezni az álmodat, a következő általános értelmezések segítségével.

Mit jelenthet az, ha azt álmodod a párod elhagy?

Rémálmok szinte mindenkivel előfordultak, csak lehet, hogy páran az ébredést követően már nem emlékeztek rá. A rémálmok egyik legfőbb és legkiváltóbb oka a félelem.

Ha a kapcsolatotokban úgy érzed nincs hatalmad az anyagiak felett, mindent a párod rendez, akkor azt álmodni, hogy elhagy igazán nagy rémálom. Félsz attól, hogy ha elmegy semmi nélkül maradsz. Ha sikerül megfejtened az álmod lényegét arra is rájöhetsz, hogy mit is gondolsz a szíved mélyén pontosan a kapcsolatotokról.

Ha bizonytalan vagy a kapcsolatotokat illetően, az igencsak nagy probléma, mert rengeteg szorongás forrása lehet. A szorongás pedig úgy a lélekre, mint a testre nagyon rossz hatással van. Próbálj megoldást találni a félelmeidre, a folyamatos rémálmok akár álmatlanságot is okozhat.

Lemondástól való félelem

Ha ez a típusú rémálmod inkább ijesztő, mint szomorú, akkor erőtlennek és jelentéktelennek érzed magad a kapcsolatotokban. Ezen az segíthet, ha leültök beszélgetni arról, hogy hogyan is hozhatjátok meg a közös döntéseiteket.

Ha pont az ellenkezőjét érzed, tehát a rémálmod sokkal inkább szomorú, mint félelmetes vagy ijesztő, akkor attól tartasz, hogy a párod előbb-utóbb összetöri a szíved. Vedd számba, hogy mitől gyanakodhatsz arra, hogy a párod elhagyni készül, majd beszélj neki az érzéseidről és a rémálmodról.

Ezt már olvastad? Ezt jelenti, ha azt álmodod, hogy leesel vagy lezuhansz valahonnan!

Bizonytalanság

Ezen típusú rémálom másik nagy okozója a partnerben való kételkedés. Például ha képtelen vagy gyerekkel megajándékozni a párod, és attól félsz, hogy ezért elhagy, az a nagyfokú bizonytalanságból és bizalomhiányból fakad. Ezt a bizonytalanságot olyankor is érezheted, ha olyan gondolatok kavarognak a fejedben, hogy ti ketten teljesen mást akartok az élettől, mások a céljaitok, életviteletek. Erre is a megoldás a kommunikáció, győződj meg róla, hogy ilyen butaságokról szó sincs, és valójának azért szeret, aki vagy.

Jó dologként is fel lehet fogni

Elhagyásról álmodni nem minden esetben eshet rosszul, van amikor pont egy ilyen álomra van szüksége az illetőnek, hogy rálépjen a függetlenedés útjára. A partner elvesztése egy olyan dolog megszűnését ábrázolja, amire már nincs többé szükséged. Például az elvált nők esetében ez az álom igazi felszabadítás lehet, mert végre megerősítést kaphatnak arról, hogy egyedül is képesek megállni a helyüket.

Ezt már olvastad? Ezt a 10 álomképet sosem szabad figyelmen kívül hagynod!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.