KuriózumEzt jelenti, ha azt álmodod, hogy leesel vagy lezuhansz valahonnan!

Ezt jelenti, ha azt álmodod, hogy leesel vagy lezuhansz valahonnan!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Arról álmodni, hogy leesünk valahonnan nagyon félelmetes lehet, viszont ha jobban utánajárunk a jelentésének, már nincs okunk aggodalomra. Akár megébredsz, akár nem a becsapódás előtt, ne aggódj az álombeli halálod nem jelent semmi tragikust.

Ezt jelenti, ha azt álmodod, hogy leesel vagy lezuhansz valahonnan!

Sigmund Freud a pszichoanalízis atyja az álmok megfejtését egyfajta módszerként értelmezte, mellyel érthetővé válik az elme mély és bonyolult működése. Freud hitte, hogy az álmok segítségével nemcsak a tudatalatti titkait fejthetnénk meg, hanem az elmebetegségek megismerésében is kulcsfontosságú szerepet játszik.

Az álmok vizsgálatával felfedezhetjük agyunk működési elveit, és azt, hogy hogyan jönnek létre érzelmeink és emlékeink. Az álmok általában nem a bennünk rejlő érzelmeket tükrözik, hanem egy sokkal mélyebb, elvontabb forrásból fakadnak.

A legtöbb ember azért fél azt álmodni, hogy leesik valahonnan, mert egy „legenda” szerint ha nem ébredsz meg a becsapódás bekövetkezte előtt, akkor meghalsz álmodban. De ez teljes mértékben hamis állítás, és nem is ezzel érdemez foglalkoznunk, inkább ezt az álmot kiváltó okok az érdekesek, úgyhogy most ezeknek fogunk utánajárni:

1. Elveszíted az irányítást

A legtöbb esetben ez a fő kiváltó oka ennek az álomnak. Olyan esetben álmodhatjuk az, hogy esünk, mikor dolgaink kicsúsznak a kezünk közül, nem tudjuk áttekinteni helyzetünket és nem tudjuk irányításunk alatt tartani a történéseket. Elmélkedj el kicsit az életeden és fejezd be a következő mondatot: „Bárcsak többet tehettem volna ____.” Az a dolog, amit itt megnevezel nagy valószínűséggel a felelős ezért az álmodért. Ha sikerül megoldanod a problémát az rémálmaid is megszűnnek. Keresgélj a többi álmodban is a megoldás után, hiszen szakemberek szerint az álmok révén dolgozzuk fel a felénk áramló információk sokaságát.

Ezt már olvastad? Ezt a 10 álomképet sosem szabad figyelmen kívül hagynod!

2. Depresszív hangulat

Ha nehéz időszakon mész át, nagy az esélye ezen álom megjelenésének. Ha álmodban átéled az esést és felébredsz ne hagyd, hogy még mélyebb érzelmi hangulatba kerülj, mert így sosem szabadulhatsz meg ettől az álomtól. Próbálj inkább segítségek kérni és kimászni ebből az állapotból.

3. Mások támogatására van szükséged

Senki sem szeretne elbukni, de ha úgy érzed kicsúszik az irányítás a kezed közül, és egyedül ehhez már túl kevés vagy, akkor kérj segítséged a körülötted lévőktől.

4. Testi folyamatok

Különösen az alvás első fázisában jelentkezhetnek zuhanásos, elesős, megcsúszós álmok, aminek egy erős rándulással kísért felriadás véget vet, majd mikor észleljük, hogy csak álmodtunk gyorsan, vissza is alszunk. Ez azért van, mert alvás során az izmaink ellazulnak ezért az agy úgy érzékeli, hogy zuhanunk, és gyorsan beindítja a védekezési mechanizmust. Ezt elkerülhetjük, ha jól megnyújtjuk az izmainkat elalvás előtt. Mély lélegzetekkel nyújtsuk meg az izmokat, majd térjünk nyugovóra.

Ezt már olvastad? Ezzel a relaxációs gyakorlattal mindössze 60 másodperc alatt könnyedén álomba tudsz zuhanni!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek