Ezt a konyhai háztartási készüléket minden nap meg kellene tisztítanod!

Van egy olyan háztartási készülék, melyet, ha rendszeresen használsz, minden nap meg kell tisztítanod.

Azt gondolnád, hogy a mosogatószivacs, vagy edények fülén hemzseg a legtöbb baktérium, azonban az az igazság, hogy a mikrohullámú sütőnél piszkosabb konyhai eszköz nem nagyon létezik.

Lehet, hogy unalmasnak tűnik, hogy minden nap kitöröld a mikrót, de ha egészségesebben akarsz élni, akkor erre bizony szükséged lesz.

Sokan alkalmazzák otthon vagy az irodában előszeretettel a mikrohullámú sütőt, nem csak melegítésre, hanem főzésre is. Gyorsan felmelegedik benne az étel, de utána már nem vesztegetik azzal az idejüket, hogy ki is töröljék.

A Kimberly-Clark Professional által készített tanulmányban összegyűjtötték az irodák legkoszosabb helyszíneit, azzal a céllal, hogy a munkáltatók egy egészségesebb környezetet tudjanak biztosítani alkalmazottaik számára.

A mintákban az ATP, vagyis az adenozin-5′-trifoszfát szintet mérték. Ha az ATP szint 300 feletti, akkor azt jelenti, hogy a kórokozók nagymértékben jelen vannak, és súlyos betegségeket is kiválthatnak.

A mikrohullámú sütők fogantyújának 48%-ánál például 300 feletti értéket mutattak ki. Korábbi kutatások alapján azt is kimutatták, hogy a mikró belsejében még rosszabb a helyzet, hiszen itt még E.coli-baktériumot is találtak. Ez minden bizonnyal annak tudható be, hogy nyers húsok kiolvasztására is használták.

“A nyers húsok tartalmazhatnak E.coli baktériumot, szalmonella vírust, ami az olvasztás során a mikróba jut, ezért is ajánlott minél gyakrabban tisztítani az említett háztartási gépet” – tanácsolják a szakemberek.

A legjobb, ha minden használat után kitörlöd egy antibakteriális törlőkendővel, vagy bő, mosogatószeres vízzel. Önts egy fél csésze ecetet egy kis tálkába, adj hozzá egy fél csésze vizet, majd tedd a mikróba, és indítsd el 1-2 percre az eszközt. Az ecetes gőz megfelelően tisztítja, és fertőtleníti a mikrót!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top