KuriózumEzt a 6 dolgot kerülnöd kell a munkahelyeden, ha barátokat szeretnél!

Ezt a 6 dolgot kerülnöd kell a munkahelyeden, ha barátokat szeretnél!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Legtöbben úgy gondolkoznak a munkahelyükkel kapcsolatban, hogy csupán egy szükséges rossz, amit minden nap el kell végezni. Azonban a kollégák is emberek, meg lehet találni velük is a közös hangot, ami azért lenne jó, mert nem mindegy, hogy barátságos, felszabadult légkörben dolgozunk, vagy pedig egy feszült, konfliktusokkal, ugratásokkal teli környezetben.

Fotó: Cydcor/Flickr.com
Fotó: Cydcor/Flickr.com

A beosztottak közötti jó viszony létrejötte a vezetőség számára is fontos szempont kellene legyen, hiszen csak akkor tud jól teljesíteni egy csapat, ha az alkalmazottak jól érzik magukat.

Íme, 6 dolog, amivel érdemes felhagynunk, mert ezáltal jó hangulatot teremthetünk a munkahelyünkön, és akár életre szóló barátságokat is köthetünk.

1. Elutasítjuk a segítségnyújtást

Egyszerű a képlet: ha egy kollégának azt mondod, hogy: “Bocsi, ez nem az én dolgom, nem segíthetek.”, akkor te leszel az, aki fennhordja az orrát, és senkinek sem segít, még akkor sem, ha netán volna rá lehetősége. Ha egyszer-kétszer segítesz, az még nem jelenti azt, hogy kihasználnak, de hosszútávon kifizetődhet, és legközelebb, lehet, hogy jól fog esni, ha valaki viszont segít rajtad.

2. Nem fogadjuk el mások véleményét

Nem árt kissé diplomatikusnak lenni akkor, amikor valamelyik kolléga véleménye nem egyezik a tiéddel, hiszen ha kategorikusan kijelented, hogy ez “Nem jó!”, akkor rájönnek arra, hogy senkit nem tisztelsz, még csak nem is hallgatod meg a mondandójukat. Sose becsüld le a tisztelet jelentőségét, amely csodákra képes egy munkahelyen.

3. Nem beszélünk senkivel a szünetekben

Ha nem elegyedsz szóba senkivel a szünetekben, nem ülsz le egy kávéra a többiekkel, ettől még nem fogsz tudni jobban a munkádra fókuszálni. Így, hát légy nyitott, kíváncsi, és beszélgess el másokkal is. Jót fog tenni.

4. Sok panaszkodás

Az sem tesz jót a munkahelyi társas kapcsolataidnak, ha állandóan siránkozol valamin, mindig panaszkodsz valakire, szidod az ismerőseidet. A kollégáid így egy idő után kerülni fognak, hiszen azt fogják gondolni, hogy róluk is rossz véleménnyel vagy. Érdemes inkább a jó dolgokra figyelni, a humorra fektetni a hangsúlyt, mert nevetni általában mindenki szeret.

5. Csúnya, vulgáris beszéd, megnyilvánulás

Ez is egyszerű, hiszen a csúnya, káromkodós embereket legtöbb helyen nem szeretik, sőt még egyes esetekben sértőnek is tarthatják, ha például valakinek a vallási meggyőződését becsmérlik.

6. A kollégák elleni áskálódás, munkájukban való akadályozás

Eléggé egyértelmű a dolog, hiszen ha akadályokat gördítesz a kollégáid útjába, akkor nem várhatod el, hogy jóba legyetek. Inkább légy segítőkész, lásd meg bennük a jót, és tiszteld őket. Ez megadja az alapot ahhoz, hogy jó kollegiális viszonyt alakíthass ki.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek