Amikor rémálmot látunk, általában késztetést érzünk arra, hogy elmondjuk szeretteinknek. De, mint kiderült, ennek kevésbé kellemes következményei lehetnek.

A tudatalattink az álmainkon keresztül próbál kapcsolatba lépni velünk. Ezért alvás közben gyakran látunk képeket a múltból, vagy olyan gondolatokat, amelyek a mindennapokban felemésztenek bennünket. Ezek az álomképek néha annyira színesek és dinamikusak, hogy nem tudunk ellenállni az elmesélésüknek. Azonban sok esetben ez egyenesen tilos kellene legyen számunkra.

Egyes álmaink furcsák, és logikus narratív szál nélküliek, de ez nem jelenti azt, hogy jelentéktelenek lennének. Ha ébredés után kellemetlen érzés kelt bennünk a látott álom, akkor ezt az álmot nem érdemes megosztani másokkal.

Más esetekben a bizarr álmoknak nincs negatív jelentésük. Ha reggel kellemes benyomásokkal ébredünk fel, akkor ez az álom elmondható.

Nem tanácsos olyan álmokról beszélni, amelyek figyelmeztetnek a jövőbeli eseményekre, vagy azokról, amelyekben kellemetlen helyzetekben látjuk önmagunkat.

Sok ember nem tulajdonít nagy jelentőséget az álmainak, ugyanakkor szívesen osztja ezeket meg másokkal is. A nagy kérdés nem az, mit mondunk el, hanem az, hogy kinek mondjuk. Ha az álmunk jó dolgokat jósol, akkor ezt csak megbízható emberekkel közöljük, mivel vannak olyan irigy és ellenséges emberek, akik képesek eltéríteni bennünket a helyes iránytól.

Természetesen nem kell elmondanunk az álmainkat olyan embereknek, akiket még kevés ideje ismerünk. Az álmok ugyanis gyakran tükrözik rejtett érzelmeinket és jelenlegi lelki állapotunkat. Ezért aztán ezeket megosztva a számunkra kevésbé ismert személyekkel, kényelmetlen helyzetbe kerülhetünk.

Ha úgy érezzük, hogy álmaikról beszélnünk kellene valakivel, de félünk a lehetséges következményektől, tegyük meg ezt a természet felé irányulva. Ugyanis a legrégibb időktől kezdve, az emberek a hideg szélnek vagy az folyó víznek mesélték el szenvedéseiket, és bánataikat.

Hiszen mi egészek vagyunk a természettel, ezért ne féljünk bízni benne, és nyugodtan osszuk meg vele azokat a gondjainkat, amelyeket a lelkünkben hordozunk.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.