HolotropikumEzért nem jó fülbevalót tenni az újszülött kisbaba fülébe

Ezért nem jó fülbevalót tenni az újszülött kisbaba fülébe

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia szerint, a szülőknek feltétlenül meg kellene várniuk, hogy a csecsemőjük legalább 6 hónapos legyen, mielőtt kilyukasztanák a fülét, hogy fülbevalót tegyenek neki. Bár a szülők körében gyakran vitatott ez a kérdés, nem tagadható, hogy jó néhány hátránya van a fülcimpa korai átszúrásának.

Ezért nem jó fülbevalót tenni az újszülött kisbaba fülébe

Elmélyülve a témában, találtunk néhány olyan információt, amelyet minden szülőnek érdemes figyelembe vennie!

Fájdalmat okoz a baba számára

A fülbevaló megszerzése életkortól függetlenül fáj, de ebben az esetben többről van szó. Amikor átszúrják a baba fülét, az bepirosodhat és nagyon érzékennyé válhat. Nagyon fontos ilyenkor, hogy a friss fülbevalóhoz ne érjünk hozzá. A csecsemők azonban kiszámíthatatlanok, és megpróbálhatják megérinteni, esetleg egy hirtelen mozdulattal kikapni a fülbevalót, ami a fájdalom mellett fulladásveszélyt is jelenthet, ha az a kicsi szájába kerül.

Mi választottuk számára, és nem ő

Bár teljesen a szülőkön múlik, hogy át akarják-e szúratni a csecsemő fülét, vagy sem, fennáll annak a kockázata, hogy ha felnő, a gyereknek ez nem fog tetszeni. Mivel a fülbevaló bármely életkorban fájdalmas, jobb választás lehet, ha hagyjuk, hogy a gyermek maga döntse el, mikor nagyobb lesz, hogy akar-e fülbevalót viselni. És akkor már maga is képes lesz kiválasztani a számára megfelelő fülbevalót.

Ez akár egy életre szóló lyukat is jelenhet a fülcimpán

Még akkor is, ha ez nem mindig érvényes, néha az átszúrt fül esetében roncsolódhat a fülszövet, és ez állandóvá teheti a keletkezett lyukat. Az állandó fülbevaló pedig problémát jelenthet, ha a gyermek felnő és úgy dönt, hogy mégis inkább megszabadulna ettől.

Fertőzések alakulhatnak ki

Még akkor is, ha minden óvintézkedést megtettünk, a csecsemőkön végzett fülbevalók esetében mindig fennáll a fertőzés kialakulásának kockázata, hacsak nem kezeljük megfelelően. Fájdalom és duzzanat fordulhat elő, ha a fület nem tisztítjuk a szakember utasításai szerint, és akár kötőszöveti hegdaganat kialakulásához is vezethet. Ha mindenképpen a fülbevaló mellett döntöttünk, javasolt, hogy azt legalább 6 hétig ne távolítsuk el a belövését követően a baba füléből.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek