HolotropikumEzért jó, ha 40 év felett nem vagy kórosan sovány

Ezért jó, ha 40 év felett nem vagy kórosan sovány

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

40 év fölött nem kötelező soványnak lenni!

A változó kor különleges mérföldkő minden nő életében. Ezzel egy egész sor változás kezdődik el a szervezetben. A legtöbb esetben, a nők testtömegük növekedésére panaszkodnak. Az életmód és a táplálkozás bár ugyanaz marad, a kilók mégis szaporodni kezdenek.

Egyesek ezt elfogadják, míg mások mindent bevetnek a testsúly csökkentése érdekében. Társadalmunk általánosan bevett szokása, hogy csak a sovány nők lehetnek szépek és egészségesek. A valóság azonban teljesen mást mutat!

A változó korral járó plusz kilók valójában az élet természetes velejárói. Az öregedés is egy elkerülhetetlen folyamat. A szarkalábak csak egy bizonyos részét képezik ennek a folyamatnak, mely során ugyanúgy öregednek a belső szerveink is.

A női testre ugyanakkor a legnagyobb hatást a hormonszint változás gyakorolja, azaz az ösztrogén és progeszteron szint csökkenése. Ez befolyásolja az alvás minőségét, a hangulatot, és érzelmi kitöréseket vagy szívritmus zavart is okozhat.

Ilyenkor a női testnek szüksége van bizonyos zsírfölöslegre. E nélkül ugyanis a szervezet nem jut kellő mennyiségű ösztrogénhez, és ez a korai öregedéshez vezet. Az ösztrogén szint hiánya ugyanakkor okozhat szívbetegséget, memória zavart, és csontritkulást is.

A változó kor tehát egy természetes folyamat, mely ellen nem kell harcolnunk, hanem tanuljuk meg elfogadni és szeretni önmagunkat és testünket annak minden változásával, és így megtarthatjuk egészségünket is!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek