HolotropikumEzért ajánlják a szakemberek, hogy minél többet sétáljunk a tengerparton

Ezért ajánlják a szakemberek, hogy minél többet sétáljunk a tengerparton

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ideggyógyász szakemberek határozottan ajánlják a tengerpartok rendszeres látogatását!

Ezért ajánlják a szakemberek, hogy minél többet sétáljunk a tengerparton

Mindannyian tudjuk, hogy a szabad levegőn való tartózkodás mennyire jó hatással van úgy a fizikai, mint a szellemi állapotunkra, ezért is ajánlják a neurológusok, hogy minél több időt töltsünk, ha van rá mód a tengerparton.

A tengervíznek és a tengeri levegőnek számos gyógyhatása ismeretes: a „végtelen kékség” mással össze nem hasonlítható nyugalmat és csendet áraszt magából, melyhez társul a víz semmivel össze nem téveszthető kellemes illata. Ezek hatására agyunk relaxált állapotba kerül és energiaszintünk is jelentősen növekszik.

A mezítlábas sétálás a tengerparton nagyban hozzájárul a stressz oldásához!

A tengervíz önmagában erős gyógyhatással rendelkezik, hiszen tele van pozitív ion részecskékkel, melyek nyugtató hatással bírnak. Ezért, akár úszunk, akár csak a lábunkat nyaldossák a habok séta közben, testünk és elménk nyugalmi állapotba kerül tőle.

A tengerparti séta stimulálja a kreativitást!

Ha úgy érezzük, hogy jó ötleteink fogytán vannak, ideje kisétálnunk a tengerpartra. És ezt nem csak nyáron tehetjük meg, hiszen egy téli tengerparti séta is nagyon jól feltöltheti a lemerült szervezetet és utána jobban tudunk összpontosítani az elvégzendő feladatokra.

Elűzi a depressziós állapotot!

A hullámok hipnotikus zaja, a látvány és a tengerpart nyugtató illata, kellemes, meditatív állapotot idézhet számunkra. Hallgatva a tenger monoton morajlását, hamar kitudjuk üríteni fejünkből a mindennapi gondokat és elmerenghetünk az élet fontos dolgain.

Megváltoztatja az életről alkotott felfogásunkat!

Hiszen egy jó tengerparti nyaralást követően, mindannyian tapasztalhattuk, hogy sokkal energikusabban térünk haza, új gondolatokkal, tervekkel és sokkal pozitívabban nézünk a jövő kihívásai elé!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek