HolotropikumEzen a hőmérsékleten percek alatt elpusztul a koronavírus

Ezen a hőmérsékleten percek alatt elpusztul a koronavírus

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Hong Kong-i Egyetem kutatói arra keresték a választ, hogy az új koronavírus melyik hőmérsékleten a legaktívabb és melyik hőmérsékleten pusztul el.

A SARS-CoV-2 vírus magas hőmérsékleten elpusztul, de 4 Celsius hőmérsékleten a legaktívabb. Ezen a hőmérsékleten akár két hétig is életben marad, míg 70 Celsius fokon 5 perc alatt megsemmisül, írja a TASS.

A kutatók szerint 22 Celsius fokon a vírus egy hétig marad életben, míg 37 Celsius fokon két napig él meg, ellenben 56 Celsius fokon 30 perc alatt elpusztul.

Ezt már olvastad? Német kutatók meghatározták azt az időt, amikortól a koronavírusos betegek már nem jelentenek veszélyt a lakosságra

A SARS-CoV-2 vírus az adott felülettől függően képes pár órától akár több napig életben maradni. Ezek alapján a hong kongi kutatók szerint papíron kevesebb mint három órán át marad meg, míg a fán és a szöveten két napig marad életben.

Üvegen négy napig, rozsdamentes acélon és műanyagon akár egy hétig is képes életben maradni. Ugyanakkor a koronavírus az orvosi maszkok külső felületén akár egy hétig is életben marad (szobahőmérsékleten és 65%-os páratartalom mellett).

Ezt már olvastad? Egy francia orvos szerint a férfiak szakállán több órán át túlél a koronavírus

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek