HolotropikumEzeket a komoly betegségeket okozhatja a mikrohullámú sütő használata

Ezeket a komoly betegségeket okozhatja a mikrohullámú sütő használata

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Néhány betegség, melyet a mikrohullámú sütő használata okozhat!

Ezeket a komoly betegségeket okozhatja a mikrohullámú sütő használata

A mikrohullámú sütő egyik fontos alkotóeleme, a magnetron, ez egy speciális cső, amely mikrohullámú energiát termel. Létrejötte két tudós nevéhez fűződik a második világháború idejéből. A brit radarrendszerrel kombinálva ezek a mikrohullámok képesek voltak megtalálni a náci repülőket, ezáltal megakadályozva a bombázásokat.

Néhány év múlva LeBaron Percy Spencer rájött, hogy ezen hullámok segítségével akár főzni is lehet. Tagja volt a Raytheon Társaságnak nevezett ipari katonai komplexumnak. A magnetronban hasonlóan képződnek a mikrohullámok, mint az adócsőben. Alapvetően a magnetron is egy speciális elektroncső és mint minden elektroncső tartalmaz egy felfűtött katódot.

A mikrohullámú sütő legalább akkora mumus a konyhában, mint a nátrium-glutamát, pedig bevetése az ételkészítésben az emberiség egyik legnagyobb kulináris újítása azóta, hogy rájöttünk, milyen jót tesz a húsnak a tűz. A hetvenes évek óta el is terjedt a mikrohullámú sütő, hiszen gyors és energiatakarékos, igaz, hússütésre lényegében alkalmatlan.

Használata során, minden esetben igyekezzünk ne előtte állni, ugyanis, ezek lehetnek a mikrohullámok másodlagos hatásai, amelyeket számos tanulmány igazolt:

  • gyengíti az immunrendszert;
  • érzékenyebbek leszünk a különböző betegségekre;
  • születési rendellenességet okozhat;
  • csökken a vírusos és bakteriális fertőzésekkel szembeni ellenállásunk;

A rák és a mikrohullámú sütő

A svájci kutató, Hans Hertel végzett egy tanulmányt, amely kimutatta, hogy a mikrohullámú sütők eltávolítják az ételeink tápanyagait.

A sugárzás hatására deformálódnak és elpusztulnak az élelmiszer-molekulák, és ezek káros radioaktív vegyületek keletkezését eredményezik. 1992-ben egy egészségügyi kutatás tanulmánya kimutatta, hogy a mikrohullámok a következő elváltozásokat okozták a használók körében:

Alacsony hemoglobin szint, amely anémiás állapotokhoz vezetett

  • a koleszterin szint jelentős növekedése;
  • emelkedett a fehérvérsejtek száma, jelezve a sejtek elváltozásait és mérgezését;
  • a mikróban melegített anyatej elveszítette a benne található antitestek 96%-át;
  • abban az esetben is, ha a mikrohullámú sütő teljesen le van zárva, veszélyes elektromágneses mezőknek vagyunk kitéve.;

Mindezek káros hatással vannak a szervezetünkre, bár nem tagadhatjuk, hogy a mikrohullámú sütő a leggyorsabb és legkényelmesebb módja az étel melegítésének. Azonban igyekezzünk, hogy a saját, és családtagjaink egészsége mindig elsődleges szempont legyen számunkra.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek