Köztudott tény, hogy a koffein előnyös a bőr számára, és számos bőrápoló termék nélkülözhetetlen összetevője. Egy csésze kávé fontos nyomelemeket tartalmaz, éppen ezért meglepő módon befolyásolhatja az arcbőr állapotát.

Egy bizonyos életkor után sokan gondolnak arra, hogy lemondanak a kávéról, azonban ezt a drasztikus lépést a bőr valószínűleg nem fogja megköszönni.

Nézzük, mi történik, ha teljesen lemondasz a kávéról!

1. Arcbőrproblémák jelentkezhetnek

A kávé antioxidáns és erőteljes gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, éppen ezért igencsak előnyös a bőr számára. Egy tanulmány szerint a rendszeres kávéfogyasztás csökkentheti a pattanások kialakulását, és a gyulladással összefüggő hiperpigmentációt is.

2. Nagyobb az esélye a narancsbőr kialakulásának

A kávéban található antioxidánsok csökkentik a narancsbőr kialakulásának esélyét. A koffein hatására a bőr alatti erek kitágulnak, és javul a vérkeringés is.

3. Bőrpigmentáció is kialakulhat

Naponta egy csésze kávé segíthet megvédeni bőrt az elszíneződéstől. A kávéban található nyomelemek, például a klorogénsav, csökkenti a pigmentfoltok kialakulását.

4. Rosacea megjelenése

A rosacea egy nagyon gyakori bőrbetegség, amely az Egyesült Államokban több mint 14 millió embert érint. Olyan, mintha kicsi pattanásszerű dudorok lepték volna el az arcot, valójában apró erek tűnnek fel a bőrfelszín alatt. A kutatások szerint napi több csésze kávé elfogyasztása megakadályozhatja a rosacea kialakulását.

5. Megjelennek a szem alatti karikák

A kávé segít abban, hogy eltűnjenek a szem alatti sötét karikák, ugyanis a koffein jó hatással van azokra az erekre, amelyek hozzájárulnak ezek kialakulásához.

6. Gyorsabban öregszik a bőr

Bár igaz, hogy a túlzásba vitt kávéfogyasztás kiszárítja a bőrt, mégis pozitív hatása is van, hiszen védelmet nyújt erős napsütés esetén. Egy kutatásban 100 nőt kérdeztek meg, és kiderült, hogy a rendszeres kávéfogyasztók esetében sokkal kisebb eséllyel alakulnak ki napsugárzás következtében foltok a bőrön.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.