Turisztikai szempontból valóságos paradicsomnak számít Románia, hisz a hegyvidéktől kezdve, a dombokon és az alföldön át a tengerig minden megtalálható. Ráadásul egy csodaszép vízeséssel is büszkélkedhet, ami a The World Geography szaklap összesítése szerint a világ legkülönlegesebb zuhataga.

vizeses-romania-01

A Krassó-Szörény megyében, a Bigéri Természetvédelmi Területe található vízesést egy patak táplálja, és a víz egy közel 8 méter magas, harang alakú mészkőtufán folyik le. A vízesés nagyon neves mezőnyben érte el az első helyezést, hisz olyan természeti látványosságokat utasított maga mögé, mint a folyó nélküli Asik-asik vízesés, Ausztrália vízszintes vízesései, vagy a New York államban található Eternal Flame Falls, amely mögött egy természetes örök láng ég.

A Bigar vízesés attól különleges, hogy nem egyetlen széles sugárban ömlik le a víz, hanem 45 apró párhuzamos szálra bomlik a vízfüggöny. A vízesés másik gyönyörű jellegzetessége a sziklán vastagon álló moharéteg, ami lágy, zöldes csillogást kölcsönöz az egyedülálló természeti látványosságnak.

vizeses-romania-02

vizeses-romania-03

vizeses-romania-04

vizeses-romania-06

vizeses-romania-07

vizeses-romania-08

Képek forrása: Sergiu_TM (Flickr); Janeta Sandutu (pixoto.com); calator.org; Sandra Rugina (500px.com); vocerealmentesabia.com; Bogdan Goim (Flickr);

Forrás: haerdekel.hu

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.