HolotropikumEz jellemző a kék szemű emberekre a kutatók szerint!

Ez jellemző a kék szemű emberekre a kutatók szerint!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szépségideál mindig változik, de azért még mindig elterjedt nézet, vélemény, hogy a kék szemű emberek különlegesen szépek. Ez például a meséknek is köszönhető, ahol a szőke, kék szemű herceg megmenti a szintén aranyhajú, csillogó kék szemű hercegkisasszonyt.

Ez jellemző a kék szemű emberekre a kutatók szerint!

A németországi Regensburg egyetem egy kutatócsoportja még 2011-ben végzett felmérést, hogy kiderítse, valóban vonzóbbak a kék szemű emberek a barna, vagy zöld szemű társaiknál?

Martin Gründl, Sebastian Knoll, Marita Eisenmann-Klein és Lukas Prantl kutatók arra kértek 80 résztvevőt, hogy értékeljenek 60, 15-65 év közötti hölgyek vonzósági faktorát csak a szemüket és annak környékét figyelve meg. A résztvevők többsége a kék szemű hölgyeket találta elragadóbbnak, vonzóbbnak, mert elmondásuk szerint a kék szeműek fiatalabbak, életvidámabbak voltak.

Lássunk még pár érdekességet a kék szemű emberekről!

1. Sokan rokonok egymással

Egy dán kutatás révén derült ki, hogy a világon a kék szemű emberek 17 százaléka rokonsági kapcsolatban áll egymással. Ez azért lehet, mert a kék szem kialakulásáért felelős génmutáció 10 ezer évvel ezelőtt alakult ki.

2. Jobban bírják a fájdalmat

A Pittsburghi Egyetem tanulmánya szerint a világosabb szemű nők jobban bírják a fájdalmat, mint a sötétebb szemű társaik.

3. Érzékenyebbek a fényre

A kék szeműek nyáron jobban ki vannak téve a káros UV-napsugaraknak, ezért érdemes napszemüveget hordaniuk, mert így elejét vehetik a fényérzékenységnek és szemkárosodásnak.

4. Gyengébbek a reflexeik

Legalábbis az orvosok ezt figyelték meg a kék szemű gyerekeknél. A kék szemű gyerekeknek lassabb a reakcióidejük, ami a sportolásban jelenthet némi hátrányt.

5. Hajlamosabbak a cukorbetegségre

A kék szemű embereket jobban fenyegeti a diabétesz. Olasz kutatók szerint 12 százalékkal nagyobb az esélyük, hogy cukorbetegek lesznek.

6. Hajlamosabbak az alkoholizmusra

Az American Journal of Medical Genetics: Neuropsychiatric Genetics nevű szaklapban megjelent tanulmány szerint a világosabb szemű emberek nagyobb eséllyel fognak alkohol-függősében szenvedni, mint a sötétebb szeműek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek