Ez az egyik legfontosabb ásványi anyag a szervezeted számára!

Gondoskodik a csontok egészségéről és a hormonális egyensúlyról!

A foszfor az egyik legfontosabb ásványi anyag, amelyre feltétlenül szükségünk van! Fontos a csontok egészséges fejlődése érdekében, elősegíti az emésztést, megszabadít a lerakódott méreganyagoktól, csökkenti a fáradtságot, de megakadályozza a csontritkulást, és az ízületi fájdalmak kialakulását.

Ez az igen fontos ásványi anyag segítségedre lehet a testsúly szabályozásában, megszabadít a felesleges kilóktól, de szerepet játszik a hormonális-, és a sav-bázis egyensúly fenntartásában is.

A foszfor pozitív hatásai a szervezet számára:

– az újszülöttek és csecsemők számára a csontok fejlődésének időszakában nélkülözhetetlen ez az ásványi anyag. Adjunk gyerekeink számára foszforban gazdag élelmiszereket. A foszfor segítségével megelőzhető a csontritkulás;

elősegíti az emésztést, a foszfor segítségével megszabadulhatunk a székrekedéstől;

csökkenti a fáradtságot. A foszforhiány tünetei között említhető a krónikus fáradtság, az izomfájdalmak, és az energiahiány;

megakadályozza az ízületi fájdalmakat és a csontritkulás kialakulását, csökkenti a gyulladást;

– fontos szerepe van a fogak egészségének megőrzésében;

– javítja a szövetek és sejtek egészségét;

– megakadályozza edzések után az izomláz kialakulását;

– szerepe van a D-, és B-vitamin, valamint a jód, magnézium és cink felszívódásában;

A foszforhiány veseproblémákat, csontritkulás, fogszuvasodást, étvágytalanságot, székrekedést, izomfájdalmakat, zsibbadást, gyengeséget okozhat. Fogyasszunk minél több foszforban gazdag élelmiszert, mint rizst, napraforgómagot, burgonyát, brokkolit, borsót, mogyoróvajat, tonhalat stb.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top