Ez az alvási pozíció, ami tönkre teheti az egészségedet!

Így ne aludj soha, ha szeretnéd megőrizni az egészségedet!

Ez az alvási pozíció, ami tönkre teheti az egészségedet!

Az alvás nagyon fontos az egészségmegőrzés szempontjából, de nem mindegy, hogy milyen testhelyzetben történik a pihenés, álmodozás.

Dr. Hooman Melamed ortopédsebész szerint az emberek 80 százalékának élete során szembe kell néznie a hátfájdalmakkal, ami nagyban köszönhető az alvás közbeni helytelen testtartásnak. A hátfájás mellett még jelentkezhet nyak- és gyomorfájás is.

Ezért most felsoroljuk azt a testhelyzetet, amely egyáltalán nem ajánlott alvásra.

Hason alvás

Azért nem ajánlott ez a testpóz, mert a gerinc a testsúly alatt meggörbül, és folyamatos nyomás alá kerül, ami megterheli a nyakat és a keringés, valamint a légzés is nehézkessé válik. A nők esetében a melleknek sem kedvez ez a testhelyzet.

Fontos az ágymatrac minősége is, ami nem jó, ha túl puha, de a nagyon kemény fekhely is kedvezőtlen hatással van a vázszerkezetre.

A legjobb a háton történő alvás

Így tehermentesítődik a nyak, a gerincoszlop, és a gyomorsav szempontjából is ez a legelőnyösebb alvó testhelyzet, hiszen így kisebb az esélye a reflux kialakulásának. Viszont ennek a testhelyzetnek a hátránya az, hogy nagy eséllyel horkolás alakulhat ki belőle.

A jobb, vagy a baloldalon egészséges aludni?

Jó tudni, hogy ha a jobb oldaladon alszol, könnyebben alakul ki gyomorégés, viszont ha a bal feledre fordulsz, akkor nyomás alá kerülnek az olyan fontos szervek mint a máj, a gyomor, a tüdő.

Ezt már olvastad? 6 furcsa és rendkívüli dolog, ami alvás közben történhet veled!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top